Kent gjorde en fläckfri sorti

Av den 19 november, 2016

Med tanke på att Kent, ett av Sveriges största band genomför sin sista spelning i Örebro på sin avskedsturné så var det inte förvånande att Conventum Arena var fullsatt.

Min tidigare erfarenhet av Kent är inte så djup men jag har alltid haft en stor respekt för deras fina texter och musik, vilket gjorde att mina förhoppningar var ganska högt ställda på deras sista show och jag blev inte missnöjd.

Med en mycket påkostad scenografi och bakgrund startade hela konserten med ett harmoniskt intro som satte taktpinnen för hela kvällens stämning, Love was in the air.

Hitlåtar blandades med nyare material och jag såg att det fanns många fans som levde sig in totalt i deras toner, själv ställde jag mig i publikhavet och blundade under en av deras stora hits och insåg något.

Efter konserten pratade jag med några utanför som hade varit på plats där flertalet trodde dom spelade playback., och där hade vi det, det var för perfekt.

Jag kunde lika gärna suttit hemma i soffan, med lurar över öronen och hört samma sak.

Jag klankar absolut inte ner på deras musik, den är klanderfri, inte heller på deras scenshow som överväldigande. Men jag saknade livekänslan helt enkelt, den infann sig inte hos mig.

Så min poäng är att när man gör något lite för perfekt och manusstyrt så tappar man någonstans lite av känslan man, eller i alla fall jag, vill åt när jag går på konsert.

Kent får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tom

Bilder från spelningen.

Pelle AnderssonPelle Andersson, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login