Kävesta möter Amanda Sedgwick

Av den 12 maj, 2018

Den årliga konserten med eleverna från Kävesta Folkhögskola bjuder upp till sin årliga konsert, i år har de även bjudit in saxofonisten Amanda Sedgwick.

Amanda Sedgewick är en svensk jazzmusiker som spelar alto saxofon, men även flöjt klarinett.

Sedgwick lärde sig piano i en ålder av åtta från en moster. Senare sjöng hon också i kören och först lärde sig violin innan hon bytte till saxofonen. Hon spelade i skolan Bigband under ledning av Nils Lindberg . Efter att ha deltagit i folkhögskolan i södra Sverige genomförde hon studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1991-1995 . Under den här tiden bildade hon sitt eget band med Magnus Broo , Filip Augustsson och Jesper Kviberg, men spelade också i storbandet Bernt Rosengren och med Rolf Ericson och Nils Sandström.

Hon släppte fyra album under eget namn. Det första albumet Volt , vann 1996 Jazz i Sverige Award for Best Newcomer CD. Från 1999 arbetade hon i tre år i Haag ; hennes kvintett, som hon spelade på många festivaler, var Jarmo Hoogendijk . Tillbaka i Sverige bildade hon ett band med Martin Sjöstedt, Gilbert Matthews och Daniel Tilling, som ibland förstärktes av trumpeteren Philip Harper ( Reunion 2004) och turnerade i Sydafrika. Mellan 2004 och 2006 var hon i Atlanta, Från 2007 till 2010 lärde hon sig på Royal Music School och gick sedan till New York i ett år. Hon är också inblandad i inspelningar av Lina Nyberg , Magi Olin, Cecelia Wennerström och Kathryn Farmer.

Eleverna från Kävesta Folkhögskola med Amanda Sedgwick uppträder på tisdag 15 maj.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Kävesta
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login