Kattfilmsfestival och lokalproducerad långfilm i Live at Hearts filmprogram

Av den 9 augusti, 2019

Live at Hearts filmdel fortsätter att växa och kommer under festivalveckan att bjuda på kortfilmer, långfilmer, skräckfilmsnatt och tävlingar. Bland långfilmsvisningarna finns bland annat filmen ”Lantisar” som spelades in i Askersund och producerades av närkebaserade Backa Studios.

Utomhusbion återvänder med två stora Oscars-vinnande produktioner: fredagen den 6 september kl 20.00 visas ”A star is born” och lördagen den 7 september kl 20.00 ”Bohemian Rhapsody”.

”Dessutom har vi nästan dubbelt så många kortfilmer som i fjol. De olika kortfilmspassen har olika tema och ska kännas som en emotionell berg-o-dalbana för besökarna med både skratt, tårar, fasa och upprymdhet”, säger Daniel Lundsten som är ansvarig för Live at Hearts filmdel.  

”Festivalbesökare undrar ibland om de både hinner se film och gå på musik så därför finns det nu möjlighet att dagtid mellan 5-7 september att se festivalens kortfilmsprogram på Bio Roxy”, fortsätter Daniel. 

Nytt för i år är minifestivalen ”Cat Video Festival” på torsdagen den 5:e september. Minifestivalen är ett samarbete med Vienna Short Film Festival och bjuder på en rolig stund med våra mest populära kattvideos från internet. Festivalen presenteras tillsammans med Örebro Katthem.

Festivalen har också tre tävlingssektioner för kortfilm: National Short Film Award, International Short Film Award och den nya kategorin National Short Film Documentary Award. Prisutdelningen sker den 7 september kl 19.00 på Hjalmar Bergman-teatern.

Det fullständiga filmprogrammet finns på www.liveatheart.se

Film | Kattfilmsfestival och lokalproducerad långfilm i Live at Hearts filmprogram
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login