Kärlek till Örebro lockade en stor publik till Stortorget

Av den 20 maj, 2018

Igår lördag arrangerades ”Kärlek till Örebro” på Stortorget, det var flera av Örebros kyrkor som gått samman för att arrangera denna kärleksdemonstration under Pingsthelgen.

Flera tusen Örebroare hade samlats på Stortorget för att se och höra LIN D Small Town Girls, Samuel Ljungblahd och Sebastian Stakset. Det hela var mycket välarrangerat även om man råkade ut för lite teknikstrul när Sebbe skulle gå på.

Först ut var LIN D en syskontrio från Örebro som nyligen släppt sin andra singel, trion består av Ella, Emmy samt Dennis och spelar vad de själva kallar kristen pop med mening.

LIN D har en fantastiskt bra energi på scenen och musiken är medryckande så de är ett perfekt band att börja en sådan här spelning med. Nästa grupp ut är Small Town Girls som är en popcountrytrio från Falun som 2016 gick till final i Svensktoppen nästa, tjejerna har riktigt bra röster och en självsäker framtoning när det framträder och jag tycker att de har en stor potential att lyckas om de bara skaffar mer eget material.

Efter dessa två grupper var det dags för gospel artisten Samuel Ljungblahd som bland annat uppträtt på kronprins Carl Filips bröllop, om jag tyckt att de två tidigare akterna levererat bra energi så ligger de ändå i lä här för den energi som Samuel har är helt otrolig och han lyckas verkligen med att få hela Stortorget att klappa takten till musiken. Samuel har en riktigt bra röst och lyckas med konststycket att få gospel ganska coolt.

Sist ut är kvällens dragplåster Sebastian Stakset eller Sebbe Staxx som han kallade sig när han var med i Kartellen, Sebastian som slutade i kartellen efter att ha blivit frälst gör en bra show även om tekniken strular lite i början, det enda jag har lite svårt för är när Sebbe börjar predika personligen tror jag att han skulle nå fler med sitt mycket viktiga budskap om han tonade ned lite på den grejen.

Kärlek till Örebro blir en mycket trevlig kväll på Stortorget och den största överraskningen för mig är Samuel Ljungblahd.

Kärlek till Örebro får hela…

Bilder från konserten.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login