Karl-Johan testar Zeiss VR One

Av den 12 december, 2016

Det släpps verkligen massor av VR Headset till mobilen nu och det skulle inte förvåna mig om det kommer att bli årets julklapp för många.

De så kallade VR headseten finns i många olika prisklasser, allt från Google cardboard för från runt hundralappen till dryga tusenlappen. VR One Plus tillhör den senare kategorin och kostar ca. 1000 kronor.

Det som är bra med headsetet är att det har ett fäste för mobilen i form av en kassett man slajdar in och ut, där man kan hantera mobilen även i kassetten så att hela hanteringen är förenklad. Dock kan det vara lite besvärligt att få i mobilen i kassetten, men följden blir att den sitter ordentligt på plats.

Inte lika bra för mig är själva medieupplevelsen då jag inte får någon riktig skärpa i headsetet, det finns heller inga inställningar för detta så det finns inget att göra åt det.

Jag tycker det är dåligt av ett så pass dyrt headset att inte ha någon form av skärpeinställning, en helt okej produkt som fallerar där den borde vara bäst, nämligen optiskt.

Det finns flera andra roliga funktioner runt produkten men när bildkvalitén inte håller så faller resten platt för mig.

VR One Plus får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login