Karl-Johan testar Vedett Extra White en annorlunda öl

Av den 20 mars, 2018

Ibland kommer det in drycker som man blir lite undrande inför, denna gång var det ett Witbier från Belgien som man smaksatt med korianderfrön och apelsinskal.

Detta öl är en blandning av många öltyper och innehåller både korn och vetemalt den är även kryddad med korianderfrön och apelsinskal så den har en ganska annorlunda karaktär, något som jag först har lite svårt att ta till mig.

Doften är örtig med tydliga toner av koriander, kryddor, apelsin, ljust bröd och aprikos. Smaken är nyanserad med toner av spannmål, apelsin, koriander, aprikos och honung.

Jag hade som sagt svårt att ta till mig karaktären på denna öl men den växer med tiden och jag tycker inte att den skall serveras för kall, för då smakar den enligt mig mer som diskvatten. Det här ölet skulle jag kunna tänka mig att servera till en grillad, örtkryddad abborre med pesto.

Det här ölet blir nog inte en favorit men har helt klart sina kvalitéer.

Vedett Extra White
Pris: 19:90 kronor
Nummer: 1303

Vedett Extra White får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login