Karl-Johan testar Världens mest exklusiva potatischips

Av den 19 oktober, 2016

Det är inte varje dag man får chips med posten, men idag dök det upp en låda med fem chips på redaktionen.

Ja ni läste rätt, inte fem påsar utan fem chips, det rörde sig om ST. Eriks lansering av världens mest exklusiva och dyraste chips.

Priset på dessa chips ligger på 100 000 kronor kilot eller 499 kronor för just fem chips.

Chipsen har tagits fram i samarbete med landslagskocken Pi Le och innehåller en hel rad exklusiva ingredienser, vad sägs om Goliatmusseron plockad för hand med bomullshandskar, Tryffeltång från vattnen runt Färöarna, Kronillen hämtas från Bjärehalvön och leksandslöken från Ullvi.

För sötma till chipsen har man valt att använda frystorkad Indian Pale Ale-vört och själva potatisen är en mandelpotatis som planteras och skördas förhand i Ammarnäs potatisbacke.

varldens-mest-exklusiva-chips-2

Så hur smakar världens exklusivaste potatischips?
Doften innehåller framförallt toner av Goliatmusseronen och Kronillen. Smaken är mild där dillen kommer först men snart blir övermannad av Goliatmusseronen, eftersmaken är riktigt lång och domineras av leksandslöken och umami som jag gissar kommer från Tryffletången.

Texturen på chipsen är mycket krispiga och kan kanske upplevas som något hårda, detta tycker jag dock inte är något problem då de är riktigt tunna.

Är chipsen värda pengarna då?
Med tanke på att samtliga intäkter från försäljningen går till välgörande ändamål är det ju svårt att säga nej, och det är ju roligt när någon verkligen går bananas och skapar något kompromisslöst utöver det vanliga så det kanske de är.

ST. Eriks världens mest exklusiva potatischips får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login