Karl-Johan testar The Pennybridge Arms kök

Av den 16 februari, 2019

För drygt en vecka sedan slog Örebros senaste pub The Pennybridge Arms upp dörrarna med en uttalad ambition att kunna leverera bra klassisk husmanskost med en modern tvist till humana priser lagad från grunden.

The Pennybridge Arms ligger på Rudbecksgatan 38 där förut Arena Sportbar höll till, man har nu byggt om lokalerna totalt och skapat en mysig pub i brittisk stil. Menyn är av klassisk pub karaktär men med en egen twist och jag måste säga att priserna är mycket överkomliga, en rolig sak är att man satsar på mindre rätter vad man själva kallar Smal bits.

Vi provade ett antal rätter som jag kommer recensera nedan.

Ryggbiff
Ryggbiffen serveras på en salladsbädd med saltgurka, pommes frites och bearnaisesås som tillbehör. Köttet är mycket mört med en lätt kryddning så att den naturliga smaken får ordentligt spelrum, pommes frites är lagom frasig och bernaissåsen är definitivt inte någon köpt sås.

Rätten bjuder på en snygg uppläggning, god doft, bra naturliga smaker och bra texturer. Priset är dessutom endast 129 kronor.

Ryggbiffen får hela…

Fish & Chips
Serveras med skagenröra, upplägget är snyggt, doften bra och inte alls flottig vilket ibland kan vara fallet, smaken är mycket god och man kan känna stouten som används i frityrsmeten, texturen är även den mycket bra med ett frasigt hölje och en mjäll fisk som faller isär fint sig när man delar den.

Även här är priset 129 kronor vilket är mycket prisvärt.

Fish & Chips får hela…

The Pennybridge Banger
Bakom denna beskrivning döljer sig en riktig höjdare, här får man nämligen en hjort chorizo med hemlagat potatismos, kantarellkräm, senap och lingon. Detta är en riktig smaksensation med en lagom grovt mald korv med bra kryddning, ett bra potatismos som är långt från pulvermos och en fantastisk kantarellkräm. Men den verkliga magin sker när man kombinerar detta med senapen och lingonen.

Så även om man tar 134 kronor för anrättningen så tycker jag att den är väl värd det.

The Pennybridge Banger får hela…

Sen har vi de små rätter som man på The Pennybridge Arms kallar Small bites, dessa är till storlek som en stor förrätt och passar utmärkt om man inte är jättehungrig och mer sugen på någonting.

För närvarande så erbjuder man fyra olika Small bites men man lovar att fler kommer att introduceras med tiden.

Dessa Small bites är Gubbröra på kavring, Chiligryta med friterat pitabröd, Kycklingvingar och Ribs.

Chiligryta med friterat pitabröd
Min favorit hittills när det gäller Small bits är chiligrytan som serveras med friterat pitabröd, det är en riktigt matig gryta och de friterade pitabrödsbitarna fungerar mycket bra att äta grytan med. Grytan har ett tydligt sting men är ändå inte för stark och så klart passar den utmärkt till en öl eller två.

Chiligrytan med friterat pitabröd får hela…

För samtliga Small bits tar man 69 kronor stycket, ett bra pris så att man kan prova flera.

Sammanfattningsvis så kan jag inget annat än rekommendera maten på The Pennybridge Arms och man märker verkligen att den lagas med omsorg och av bra råvaror, så passa på att kika in och ta dig en bit mat till ett bra pris.

Karl-Johan Sandberg, Mat |The Pennybridge Arms
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login