Karl-Johan testar Stellenbosch Reserve Vanderstel ett vin som passar till grillen

Av den 17 juli, 2017

Jag testar Stellenbosch Reserve Vanderstel ett vin som passar till grillen, då tycker jag att det är dags att åter prova ett rött vin som fungerar till grillsäsongen.

Stellenbosch Reserve Vanderstel är ett sydafrikanskt rött vin från Stellenbosch som ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region.

Vinet är tillverkat på 60% cabernet sauvignon, 19% merlot, 11% malbec och 10% petit verdot. Man jäser vinet i öppna ståltankar där man flera gånger om dagen trycker ned skalmassorna, sedan lagras 40% av vinet på franska ekfat i 18 månader.

Doften är fruktig och nyanserad med karaktär från fatet och toner av cederträ, svarta vinbär, plommon, espresso och örter.

Smaken är även den fruktig och nyanserad med tydlig fatkaraktär med inslag av svarta vinbär, plommon, kaffe och örter. Tanninerna är mycket snälla och vinet betydligt lättare än vad doften hintar om.

Jag skulle vilja servera detta vin till en helgrillad ryggbiff med en rödvinsreduktion, rostade rödbetor och vitlöksstekta champinjoner.

Stellenbosch Reserve Vanderstel
Pris: 129 kronor
Nummer: 4638

Stellenbosch Reserve Vanderstel får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login