Karl-Johan testar Sorella

Av den 17 januari, 2017

Sorella slog upp portarna i somras och ingen har väl missat deras uteservering, nu är vintern här och jag beslutade mig för att testa deras inomhusmeny.

Sorella satsar på italiensk inspirerad mat av olika slag med allt från antipasti (förrätter) till secondi (varmrätter).

Miljön inne på Sorella är mysig och belysningen dov, jag är på plats relativt tidigt så jag får snabbt hjälp med att välja mat från menyn av en mycket trevlig kypare.

Jag börjar med en Burrata di Bufala som antipasti bestående av mogna tomater, en fantastiskt krämig Burrata mozzarella och inlagd schalottenlök. Detta är för mig en typisk italiensk antipasti, tomaterna är goda och Burrata mozzarellan är så fantastiskt krämig.

Burrata di Bufala

 Till varmrätt väljer jag Saltimbocca alla romana, kalvfiléer med parmaskinka och salvia som serveras med krämig mandelpotatis och jordärtskockspuré samt confiterade kvisttomater, blancherad sticklök och krispig grönkål.

Saltimbocca alla romana

Detta är helt klart en av de bästa köttbitarna jag ätit, kocken har verkligen fått till stekgraden perfekt på köttet som är supermört.

Smakerna på anrättningen harmonierar fint och är mycket balanserade, texturerna är riktigt bra med stora kontraster från den lena purén till den frasiga grönkålen och detta gör rätten mycket intressant.

Priset för antipastin var 98 kronor och varmrätten 215 kronor vilket jag tycker är ett bra pris för rätter med hög kvalité.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

  • Utsende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

Detta är helt klart en av de bästa köttbitarna jag ätit och kocken har verkligen fått till stekgraden perfekt på köttet som är supermört.

4.7

You must be logged in to post a comment Login