Karl-Johan testar Rococo Chocolates Artisan Bar Roald Dahl

Av den 27 oktober, 2016

Det är dags att testa en ny ekologisk choklad från Rococo Chocolates med inspiration från författaren Roald Dahl.

Rococo Chocolates satsar på att göra smaksatt choklad av hög kvalitet och det känns riktigt spännande att sätta tänderna i dessa.

Serien består av tre mycket olika kakor med fantasifulla namn, eller vad sägs om George´s Marvellous Medicine, Bean´s Cider eller Perfectly Normal Milk Chocolate.

En sak att tillägga innan vi går in på hur de smakar är att förpackningarna är riktigt snygga och gör sig fint som present när man hälsar på hos vänner.

Perfectly Normal Milk Chocolate
Så till smakerna, först ut är Perfectly Normal Milk Chocolate och den är precis vad namnet säger en vanlig mjölkchoklad men av mycket hög kvalitet och en lite vuxnare smak då man kan känna den klassiska beskan som man brukar få i mörk choklad.

Beskan är tillbakahållen och balanserad men den finns där och ger som sagt en vuxnare smak.

Perfectly Normal Milk Chocolate får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Bean Cider
Nästa chokladkaka är Bean Cider, en mörk choklad där man tillsatt äpple och lyckats få fram en fin balans mellan chokladens beska och äpplets sötma i ett gott samspel.

Jag gillar speciellt de minimala äppelbitar som finns i chokladen, som ger den en extra dimension.

Bean Cider får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

George´s Marvellous Medicine
Sist ut är George´s Marvellous Medicine som är en vit choklad och en av de mer innovativa jag provat i smakväg.

Jag blev riktigt nyfiken när jag läste innehållsförteckningen och såg ingredienser som lakrits, fänkål, blåbär, rödbetor, rökt havssalt och lavendelblommor samtliga frystorkade eller torkade.

Smaken på George´s Marvellous Medicine är fantastisk och man förstår att inspirationen har hämtats från någon hostmedicin samt boken med samma namn, här samspelar lakritsen med fänkålen och de övriga ingredienserna bildar dekor för dessa på scenen av vit choklad.

George´s Marvellous Medicine får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-hel

Slutsats
Jag tycker det är kul att man vågar ta ut svängarna och samtidigt inte pruta på kvalitén, man har inte heller gett sig in i jakten på den höga kakaohalten som många håller på med utan helt och hållet satsat på smaken.

karl-johan-sandberg-thu

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login