Karl-Johan testar Makeriets kök

Av den 16 augusti, 2018

Makeriet har genomgått många förändringar under den sista tiden så vi på Örebroguiden bestämde oss för att göra ett test av maten där.

Man har skapat en riktigt skön atmosfär på Makeriet både inne och ute på stallbacken, där man tillsammans med de andra restaurangerna bjuder på livemusik tisdag till torsdag och Dj fredag och lördag.

Vårt huvudfokus denna gång ligger dock på maten och vi provade tre varmrätter samt två desserter, där valde vi:

  • Eldad röding med sparris, färskpotatis, brynt smör och grillad lökmajo.
  • Rostad kyckling med rostad potatis, primörer, grillad lökmajo och relish.
  • Mixed Grill med flankstek, pluma, marinerad kycklinglårfilé serverades med primörer, rostad potatis, grillad lökmajo och relish.
  • De två desserterna var Makeriets Key Lime Paj med marinerade jordgubbar samt Hallon och Choklad.

Jag måste säga att Makeriet har kommit långt med sitt kök och att den mat vi åt var mycket bra där samtliga var nöjda med maten.


Eldade Röding med sparris, färskpotatis, brynt smör och grillad lökmajo är en av de godaste fiskrätter vi smakat med en helt perfekt tillagad röding och tillbehör som fungerade mycket bra till, den såg också helt fantastisk ut. Vi har helt enkelt inget negativt att säga om den och priset på 255 kronor tycker jag inte är för högt.

Eldad Röding får hela…


Rostad Kyckling, en 1/2 marinerad majskyckling serveras med rostad potatis, primörer, grillad lökmajo och relish. Jag måste säga att denna halva kyckling såg mycket aptitlig ut, helt enkelt. Denna rätt är riktigt bra i sin enkelhet med en läskande doft och en kyckling som är både saftig och mör, dessutom adderar varje tillbehör sin egen dimension till anrättningen.

Rostad Kyckling får hela…


Mixed Grill med flankstek, pluma och marinerat kycklinglårfilé serveras med primörer, rostad potatis, grillad lökmajo och relish. Detta är en rätt för köttälskare, speciellt pluman då den har en mycket stark fläskkött smak. Rätten är väl tilltagen och man blir ordentligt mätt, tillbehören är väl valda precis som till de övriga rätterna och adderar även här en extra dimension.

Mixed Grill får hela…


Så till desserterna….

Makeriets Key Lime Paj med marinerade jordgubbar är en helt underbar dessert med den lena pajen, de marinerade jordgubbarna som fungerar perfekt ihop.

Makeriets Key Lime Paj med marinerade jordgubbar får hela…


Hallon och Choklad är en kombination av hallon sorbet och chokladkräm, en dessert med mycket god hallon sorbet samt chokladkräm men tyvärr så tycker jag inte att kombinationen riktigt fungerar när man blandar dem.

Hallon och Choklad får hela…

Man kan bara säga att Makeriets kök nu håller toppklass och är väl värt ett besök.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Makeriet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login