Karl-Johan testar: Lily´s Burger

Av den 16 juni, 2018

I slutet av förra veckan så slog äntligen Joel Kinnaman och Mahmut Suvakcis hamburgerrestaurang Lily´s Burger upp dörrarna vid Stortorget i Örebro.

Restaurangen har en skön 60-tals inspirerad inredning med stuket av en amerikansk diner.

Menyn ser vid första ögonkastet ganska liten ut med sex olika burgare inklusive en vegetarisk, men med alla extra toppings och tillbehör så blir variationen ganska stor.

Jag väljer burgaren ”Den Onde” att testa som innehåller förutom en nötfärsburgare, pepperjack ost, pimiento, tomat, srirachamajonnäs och sallad.

Hamburgaren är riktigt snygg när den kommer in, den doftar fantastiskt så jag blir ännu hungrigare än vad jag var innan. Smaken på burgaren är balanserad och bra med ett lagom sting från osten, dressingen och den grillade pimienton. Texturen på denna burgare är riktigt bra med en bra malningsgrad på köttet samt ett riktigt bra bröd, här bidrar alla ingredienserna till texturen. Burgaren är dessutom mycket saftig.

Priset för Den Onde ligger på 110 kronor vilket känns som standard för en restauranghamburgare idag, eller kanske strax under till och med.

Jag tycker att detta är en av Örebros absolut bästa hamburgare just nu, jag rekommenderar verkligen ett besök hos Lily´s Burger på Stortorget.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

  • Utseende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

Detta är nog Örebros bästa hamburgare just nu och den serveras i en mycket trevlig miljö.

4.7

You must be logged in to post a comment Login