Karl-Johan testar Kungsgatan 1:s sommarmeny

Av den 14 juli, 2017

Kungsgatan 1 har äntligen fått sin nya uteservering och nu startat upp sitt ute kök med ny sommarmeny.

Jag passade på att prova en av deras trerätters menyer, meny 1 som de kallar den.

Menyn består av en förrätt i form av en toast skagen, en huvudrätt som är entrecote med hasselbackspotatis, rödvinsreduktion, bearnaise skum och grillade primörer och icke att förglömma efterrätten bestående av en italiensk citronpaj med färska jordgubbar och granatäpple.

Förrätten
Som jag skrev tidigare så är det en toast skagen som är förrätt vilken serveras med rökt laxrom och grillad citron. Brödet är ett briocchebröd från Jeremias bageri i Wadköping.

Detta är en riktigt bra toast skagen med fin balans mellan sälta och syra och för den som inte prövat grillad citron så är själva finessen med att grilla den att syran blir lite mindre framträdande och en svag sötma kommer istället.

Varmrätten
Här har de fått till stekgraden på entrecoten riktigt bra och köttet håller hög kvalitet med mycket insprängt fett, som det skall vara. En riktigt god entrecote helt enkelt.

När man beställer entrecote så måste man vara medveten om att det är en köttbit för köttälskare och att det kommer finnas en del hinnor och bitar med mer tuggmotstånd det är så den är.

De grillade primörerna är kanonbra och helt lagom krispiga, men det som verkligen är innovativt med denna rätt är bearnaise skummet med alla smakerna från en bearnaisesås men betydligt lättare och mindre flottigt.

Hasselbackspotatisen är en historia för sig och den skulle jag kunna äta enbart så god är den.

Desserten
Den italienska citronpajen är helt enkelt underbar och det enda jag har som minus på den är att botten är rätt hård när man skall äta den med sked, det är dock inga problem att äta den så man kanske skulle få med en kniv till den.

Uppläggningarna är snyggt gjorda och detta känns lite mer åt fine dining hållet när man pratar presentationen, dock är portionerna större så detta Kungsgatan 1 hamnar någonstans i ett mellanläge.

På det hela taget är detta en mycket god och prisvärd meny då priset ligger på 485 kronor för hela trerätters menyn.

Servisen är dessutom mycket bra och trevlig då servitrisen förklarar vad det är man får in och lite av vad rätten innehåller.

Trerätters menyn med entrecote får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

  • Utsende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

På det hela taget är detta en mycket god och prisvärd meny då priset ligger på 485 kronor för hela trerätters menyn.

4.2

You must be logged in to post a comment Login