Karl-Johan testar Jimmy’s Diner second take

Av den 18 november, 2016

Som vi tidigare lovat har vi gjort ännu ett besök på Jimmy’s diner för att testa kvällsmenyn eller i alla fall valda delar av den.

Det är välfyllt på restaurangen när vi kommer och vi gissar att ryktet om de goda hamburgarna har spridit sig, men det är inte därför vi är här.

Kvällsmenyn är relativt varierad men vi väljer att testa revbensspjällen och ryggbiffen.

Revbensspjällen är griljerade av typen tjocka, serveras med pommesfrites och coleslaw, ryggbiffen serveras med karamelliserad lök och potatismos.

Stilen på mat är vad amerikanerna brukar kalla för Comfort food eller helt enkelt husmanskost med amerikanska influenser.

_mg_1031

Revbensspjällen är möra med en del fett på precis som de skall vara och coleslawn riktigt krämig vilket är viktigt då det inte är någon sås till rätten, även pommes frites är bra och av den lite rustikare typen.

Smaken är bra och jag får lite vibbar från mormors revbensspjäll men med en amerikaniserad twist, priset på revbensspjällen är 155 kronor och det tycker jag känns prisvärt.

Ryggbiffen är även den mör om än något torr kan jag tycka men det är inget som inte såsen löser, potatismoset är av den lite kompaktare och torrare varianten men med de lagom stora bitarna som bara visar att moset är ”hemmagjort”. Det som verkligen lyfter rätten är att den serveras med Jimmys karamelliserade lök som är mycket bra.

_mg_1027

Det man måste ha i åtanke är att detta är långt från fine dining, det man satsar på är rustik husmanskost med amerikansk inspiration.

Vi passar även på att prova en blåbärspaj och en kanelbullecheesecake som serveras med vaniljglass vilka smakar riktigt bra.

Jimmy håller även på att experimentera med milkshakes och dessa kommer snart att erbjudas till besökarna, vi får prova en blåbärsvariant och jag kan bara säga att jag gillar den.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

Revbensspjäll med coleslaw
  • Utseende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

Revbensspjällen är möra med en del fett på precis som de skall vara och coleslawn riktigt krämig vilket är viktigt då det inte är någon sås till rätten, även pommes frites är bra och av den lite rustikare typen.

Priset på revbensspjällen är 155 kronor och det tycker jag känns prisvärt.

4.2

You must be logged in to post a comment Login