Karl-Johan testar Jimmy’s Diner Double Cheese

Av den 5 november, 2016

Det öppnar många restauranger i Örebro just nu och en av de senaste är Jimmy´s Diner beläget i det nybyggda huset på gamla Arla tomten vid svampen.

Jag besökte restaurangen för att prova deras hamburgare till vår serie av hamburgertester, konceptet för restaurangen är den klassiska amerikanska dinern och både menyn och inredningen följer konceptet.

_mg_0301

Konceptet för restaurangen är den klassiska amerikanska dinern.

Så till burgaren
Jag väljer en dubble cheese, en dubbelburgare med karamelliserad lök och egen inlagd gurka och två gånger 113 gram burgare.

Detta är en enkel och samtidigt fantastiskt god och saftig burgare där varje smak får ordentligt spelrum, där den egengjorda karamelliserade löken och inlagda gurkan blir den lilla detaljen som verkligen lyfter burgaren.

Utseendemässigt är det inte den snyggaste burgaren jag sett men det känns också som att det ligger lite i diner konceptet.

_mg_0307

Detta kanske är den burgare som doftar bäst av de jag testat hittills.

En annan sak som slår mig är hur gott burgaren doftar för detta kanske är den burgare som doftar bäst av de jag testat hittills.

Texturen på denna hamburgare är riktigt bra med ett fint tuggmotstånd, Jimmy själv berättar att de maler sin egen färs och att han använder sig av nötfärs istället för den populära högrevsfärsen framför allt för att det är lättare att få en jämn kvalitet samt att det blir lite lättare att hålla ned priset.

Dubbelburgaren är precis lagom för mig och jag blir mätt utan att bli däst, priset på burgaren är mycket bra och ligger på 69 kronor och vill man ha pommes till så får man lägga till 25 kronor.

Jag kan varmt rekommendera Jimmy´s Diner, och kan säga att resten av menyn ser riktigt inbjudande ut, men det kommer jag till.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

  • Doft
  • Utseende
  • Smak
  • Textur
  • Mättnadskänsla

Sammanfattning

Dubbelburgaren är precis lagom för mig och jag blir mätt utan att bli däst.

4.3

You must be logged in to post a comment Login