Karl-Johan testar Huawei P10 Lite – en helt ok mellanklassmobil

Av den 11 juli, 2017

Jag fick möjligheten att testa lillebrorsan till Huaweis flaggskepp P10 nämligen P10 lite.

Första intrycket av telefonen är mycket gott och den känns som om den hade ett betydligt högre pris än de cirka 3000 kronor den kostar.

Även prestandamässigt håller den godkänd klass, här märks det att det är en billigare telefon men man har fortfarande laddat på med 4Gb ram och det hjälper helt klart en lite långsammare processor att prestera.

Displayen är på 5,2 tum och har en upplösning på 1080×1920. Den har en bra ljusstyrka och den automatiska justeringen fungerar i de flesta fall bra.

Färgerna är klara men kanske något för mättade för min smak.

Kameran är på 12 megapixel och även på denna telefon får man tillgång till Huaweis proffsfoto läge vilket ger dig möjlighet att manuellt ställa in en hel massa kamerainställningar vilket kan vara bra för den som är insatt i fotografering. Den har även en selfikamera på 8 megapixel.

Med denna mobil får man dock inte med Huaweis fantastiska tvåkamerateknik så är kameran viktigast för dig tycker jag att du kanske skall titta på Honor 8 istället som ligger på ungefär samma pris. Detta betyder dock inte att kameran presterar dåligt och efter som det är sommar och festivaltider tog jag med mig telefonen till en utomhuskonsert för att ta några bilder och spela in lite video, se testvideo överst och bilder längst ner.

Vad gäller anslutningar så har vi en micro USB i botten för laddning och dataöverföring och ett 3,5 mm stereouttag i överkant på luren. För övrigt har man en högtalare i botten av luren och en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan.

För övrigt tycker jag att telefonen fungerar mycket bra, jag använder normalt en Huawei Honor 8 så de små specialfunktioner som de lagt till i sitt interface är jag van vid så jag har lite svårt att kommentera dessa, men jag har insett att jag har nytta av många av dem och hur man stänger av de jag tycker är irriterande.

Jag tycker att Huawei P10 lite är ett bra alternativ om man vill ha en snygg och bra telefon till en lägre prislapp, men jag vill också tipsa om att Honor 8 har sjunkit i pris och ligger någon hundralapp högre.

Ett tips jag dock vill ge är att skaffa någon form av fodral till telefonen då den är lite känslig med glas både på fram och baksidan.

⇓⇓ Test bilder från telefonen ⇓⇓

Huawei P10 lite får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login