Karl-Johan testar Huawei Mate Pro 10 med stor skärm och riktigt vass kamera

Av den 8 mars, 2018

Huawei släppte för en tid sedan sitt nya flaggskepp Mate Pro 10 och vi har fått möjligheten att testa denna telefon.

Telefonen är utrustad med en sex tums Super AMOLED skärm som har en upplösning på 2160×1080, 6 Gb RAM minne och 128 Gb lagringsminne. Processorn är Huaweis egen Kirin 970 med fyra kärnor på 2,4 GHz och fyra kärnor på 1,8 GHz samt Android 8.0.

Vi börjar med att titta på vad jag gillar mest med denna telefon, jag skall på en gång säga att detta är en mycket snabb telefon och den har inga problem att köra riktigt tunga appar. Den har också en mycket bra kamera vilken kanske är den bästa mobilkameran på marknaden just nu.

Andra saker jag gillar med den är att den är vattentålig vilket min Honor 8 inte är, och att displayen är riktigt bra.

Kameran bak är en dubbel kamera där Huawei tar hjälp av Leica och objektiven har en största bländare av 1,6f, sensorerna är en svartvit sensor på 20 MP och en färgsensor på 12 MP. Huawei har tagit fram en metod där man bygger en bild av de två kamerorna för att få mer detaljer och bättre färger framför allt i dåliga ljusförhållanden. Jag är också förtjust i proffsfoto läget som erbjuds och där man kan ställa alla kameraparametrar manuellt. Den känns också stabil och tar konstant mycket bra bilder.

Jag gillar generellt sätt designen på telefonen och man har verkligen lyckats med att få en så pass stor telefon att kännas riktigt skön att hålla i, det gör heller inget att man dragit ut displayen över i stort sett hela fronten så det finns inte mycket död yta där. Sämre tycker jag om att man envisas med att ha glas på baksidan vilket gör det nödvändigt att använda skal.

När det gäller skal så är man i alla fall så vänliga att man skickar med ett som är helt funktionellt, jag lyckades att knäcka glaset på baksidan av min Honor 8 när jag bar den i fickan så jag är skeptisk till just denna design.

Eftersom vi talar om en snabb telefon med stor skärm så ställer man sig självklart frågan om hur batteritiden är och jag kan bara säga att den är mycket bra och det även vid användning tillexempel lyckades jag få ut över åtta timmars Netflix visning ur den och jag måste säga att det är riktigt trevligt att titta på film i den.

Förutom glaset på baksidan så är det väl avsaknaden av hörlursuttag och minneskortsplats som drar ner betyget på denna telefon. Priset ligger på cirka 7500 kronor och det är mycket pengar men om man jämför vad man får med andra telefoner så är det ganska resonabelt, då tillexempel en Samsung S9 kostar cirka 2000 kronor mer med en något mindre display.

Slutsatsen blir att detta absolut är en telefon man bör ha i åtanke om man satsar på en stor högprestandatelefon.

Huawei Mate Pro 10 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login