Karl-Johan testar Huawei Honor 8

Av den 20 januari, 2017

Jag har under en tid fått möjligheten att testa Huaweis senaste telefon nämligen Honor 8.

Vid första anblicken ser telefonen trevlig och snygg ut, den känns kanske något hal men då har jag under de senaste åren använt en CAT telefon som mer är byggd som en stridsvagn så det skall man nog inte lägga för mycket vikt vid.

Telefonen har en bra spes, 5,2 tums skärm med full HD upplösning, Huaweis åttakärniga Hisiliicon Kirin 950 processor, två 12 megapixel kameror bak (en färg och en monokrom) och en 8 megapixels selfikamera fram, samt fingeravtrycksläsare. Versionen jag provar har 4 GB internminne och 64 GB Lagringsminne och Android 6.0 som operativsystem.

Priset på telefonen är resonabelt och ligger på ca 4800 kronor, vilket är betydligt lägre än tillexempel en Samsung med motsvarande spes.

Så hur är telefonen att använda?
Jag tycker att den fungerar riktigt bra och har inget att klaga på prestandamässigt.

Skärmen är skarp och fungerar bra även när det är ljust ute, touchskärmen är precis och har bra känsla.

Designen är snygg, men här kommer den enda kritik jag egentligen har emot den här telefonen, för varför måste man använda glas på baksidan av telefonen? Har man inte lärt sig från Apples försök med samma grej, det blev ju ingen hit.

Placeringen av fingeravtrycksläsaren är på baksidan och det tycker jag är en smidig placering, den är också tryckkänslig så det går att starta skärmen på telefonen samtidigt som man låser upp den, en liten finess som jag gillar.

Kameran
Selfikameran är som sagt på 8 megapixel och fungerar mycket bra och man har ett stort antal filter att välja på. Det finns också en ”gör vackrare slider” som gör dig slätare, men den får man vara lite försiktig med då man lätt blir barbieslät om man drar upp den för mycket.

Huvudkameran som egentligen är två, är i mina ögon helt fantastisk och man måste säga att mobilkamerorna har kommit långt de senaste åren.

Det speciella med Huaweis lösning är att man valt att använda en svartvit kamera och en färg båda på 12 megapixel, som man kombinerar då denna kombination tar in mer ljus och ger en större detaljrikedom speciellt i dåliga förhållanden.

Batteritid
Jag tycker att batteritiden på telefonen är helt okej, självklart skulle man vilja att den var längre men den håller nästan en dag med hård användning av strömkrävande appar.

Snabbladdningen som denna modell har är riktigt bra och laddar telefonen från tom till 47% på ca 30 minuter.

Sammanfattning
Huawei Honor 8 är en riktigt bra och snygg telefon med ett bra gränssnitt, men se till att skaffa någon form av skal så ni slipper krosskador på baksidan.

Bilder tagna med telefonen…

Huawei Honor 8 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Prylar | Örebroguiden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login