Karl-Johan testar: Guinness Nitro IPA innovativ och annorlunda

Av den 27 maj, 2018

Nu har Guinness tagit steget in i ale världen med Nitro IPA och just en sådan skall jag testa denna gång.

Tanken från Guinness med denna IPA är att skapa ett lite mer balanserad öl än den moderna IPAn som många kan uppleva som lite för besk och ni Guinness älskare behöver inte oroa er för även om detta är en IPA så tar den med sig mycket karaktär från deras klassiska stout.

Redan i doften så känns Nitro IPA något mildare och rundare än många andra IPA med något rostade toner och något mindre blommig karaktär än vad man är van vid. Något annat man tagit med sig från stouttillverkningen är att man använder en blandning av koldioxid och kväve när man tillsätter bubblorna i ölet, även detta ger en något mjukare karaktär på ölet samt en riktigt bra skumkrona när det hälls upp.

Doften är maltig med toner av rostat bröd, örter och frukt. Smaken är Brödig med toner av rostat bröd, örter och en viss beska.

Jag tycker att detta är ett intressant öl även om jag kan tycka att det blir lite för mjukt och balanserat, för mig får en IPA gärna spreta lite mer. Men det är roligt att se Guinness ge sig in på IPA marknaden och det med en ganska innovativ produkt.

Guinness Nitro IPA
Finns på utvalda restauranger och barer runtom i landet. Ölet säljs även på Systembolaget från och med september i år.

Guinness Nitro IPA får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login