Karl-Johan testar Gott & Blandat med mindre socker

Av den 10 oktober, 2018

Malaco har släppt en variant av Gott & Blandat Original samt Super Sur med 30% mindre socker, vi på Örebroguiden har testat dem och här följer vad redaktionen tyckte.

Man undrar ju om det går att göra ett godis med 30% mindre socker och fortfarande behålla smakerna från en sådan klassiker som Gott & Blandat och svaret på den frågan måste vi säga är ja, jag personligen kan inte säga att jag känner någon skillnad och det kunde inte övriga medlemmar av redaktionen heller så Malaco har gjort ett bra jobb. Om det skulle vara någon skillnad så kan det vara att lakritsen smakar något bättre i den versionen med mindre socker.

Detta är nog den bästa lansering av ett godis med lägre sockerhalt som jag varit med om då man verkligen inte behöver känna att man försakar något. Man har dessutom inte ersatt det uteblivna sockret med artificiella sötningsmedel utan enbart med  kostfibrer från majs.

Jag tycker att Gott & Blandat Original samt Super Sur med 30% mindre socker är ett utmärkt alternativ och jag kommer själv att börja köpa dem för att minska mitt sockerintag då jag är godissugen.

Gott & Blandat Original samt Super Sur med 30% mindre socker får hela…

Mat & Dryck | Malaco
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login