Karl-Johan testar Gentleman´s Collection Shiraz ett fynd

Av den 18 juni, 2018

Det är dags att prova ett vin ur Gentleman’s Collection från Lindemans, nämligen Gentleman’s Collection Shiraz ett riktigt fynd sett till vad man får för pengarna.

Gentleman’s Collection Shiraz ingår i en serie som är framtagen med inspiration från Lindeman’s grundare Dr. Henry Lindeman som levde under en tid då en typisk gentleman var det självklara idealet, en tid då vardagsmiddagarna hade formella klädkoder och Lindeman’s viner transporterades med häst och vagn.

Detta är ett smakrikt och elegant vin till ett riktigt bra pris, doften är fruktig med toner av björnbär, fat, Choklad, blåbär och viol. Smaken är fruktig med toner av björnbär, söt lakrits, blåbär, fat, vanilj och blåbär. Tanninerna är mycket mjuka men närvarande.

Jag tycker att detta är ett mycket gott vin som går alldeles utmärkt att dricka för sig själv eller till rätter av lamm eller nötkött, själv skulle jag vilja servera det till en oxfilépasta med krämig sås. Det är dessutom mycket prisvärt så jag skulle vilja klassa det som fynd.

Lindemans Gentleman´s Collection Shiraz
Pris: 69 kronor
Nummer: 6831

Lindeman´s Gentleman´s Collection Shiraz får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login