Karl-Johan testar: Fox Creek Short Row Shiraz passar till grillat

Av den 15 juni, 2018

Denna gång har jag testat ett australiensiskt rött vin från McLaren Vale, det är Fox Creek Short Row Shiraz 2016 som står på tur denna gång.

McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i South Australia. Området ligger cirka sju kilometer från havet och har ett klimat som påminner om ett medelhavsklimat.

Vintrarna är frostfria och årsnederbörden är 600–700 mm regn som till största delen faller under vintern, druvorna till detta vin kommer från producentens vinodlingar som ligger alldeles intill vineriet. Vinstockarna i vinodlingen är planterade i korta rader, ”Short Row” och därav vinets namn.

Doften har en stark karaktär av rostat fat med toner av björnbär, mörk choklad, kaffe och blåbär. Smaken är fruktig med mycket rostat fat samt toner av björnbär, mörk choklad, peppar samt kaffe. Tanninerna är relativt snälla men närvarande.

Detta är ett vin som passar bäst till mat och då föreslår jag grillat nötkött, så varför inte servera det till en honungsmarinerad ryggbiff med bearnaisesås och kokt färskpotatis till.

Fox Creek Short Row Shiraz
Pris: 149 kronor
Nummer: 6251

Fox Creek Short Row Shiraz får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login