Karl-Johan testar 1 Rum & Köks Lammrack

Av den 4 oktober, 2016

1 Rum & Kök har slagit upp dörrarna på stortorget i Rosalis Delis gamla lokaler.

Man satsar på att vara en bra kvarterskrog med bra mat till ett överkomligt pris, tanken är att man skall kunna droppa in vilken kväll i veckan man vill för en bra bit mat.

Det är nu dags att testa maten från deras á la carte meny, där väljer jag att prova lammracken.

Det första jag slås av är hur snyggt maten är upplagd, detta hade platsat på vilken fine dining restaurang som helst med undantaget att portionerna är större.

Maten doftar fantastiskt, lammet är riktigt mört och grönsakerna är sådär lagom krispiga, jag gillar också att man valt en rödvinsreduktion som sås istället för något fetare alternativ som inte gett samma eleganta känsla.

Till lammet serveras klyftpotatis vilka är lagom krispiga och passar bra till rätterna.

Smakerna är rena och man kan lätt identifiera de olika smakerna vilka är väl balanserade, detta är bland de bästa lammrätter jag ätit och är du orolig för att det skall smaka för mycket lamm var inte det, för den smaken är relativt tillbakadragen.

Miljön i restaurangen har man gjort riktigt mysig och jag skulle helt klart kunna tänka mig att bjuda en date på middag här.

karl-johan-sandberg-thu

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

  • Utsende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

Prismässigt så tycker jag verkligen att man ligger bra till då lammet kostar 189 kronor vilket jag tycker är prisvärt för mat på den här nivån.

4.3

You must be logged in to post a comment Login