Karl-Johan testar Diemersdal Sauvignon Blanc 2018

Av den 11 december, 2018

Denna gång skall vi jag testa ett vitt sydafrikanskt vin från Cape Town vilket är ett nytt ”Wine of Origin” i Sydafrika.

Druvorna till detta vin odlas på tio olika vingårdar i Durbanville. Området kännetecknas av de svala vindar som drar in från Atlanten med morgondimma som resultat. På sommaren blåser en stark sydostlig vind som svalkar druvorna även om solen skiner starkt. Druvorna skördas sedan med maskin om natten vid lite olika mognadsgrad. Vinifieringen sker separerat mellan de olika gårdarna, druvorna avstjälkas och krossas utan kontakt med syre. Musten skalmacereras i tre till tolv timmar, pressas och lämnas att klarna i cirka tolv timmar. Jäsningen sker i tre veckor på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 12–16°C med utvalda jäststammar.

Doften är frisk och fruktig med toner av päron, svartavinbär och krusbär. Smaken är stor och fruktig med toner av svartavinbär, krusbär och lime.

Detta är ett fräscht vin som passar utmärkt till skaldjur och jag skulle gärna servera det till grillade havskräftor med vitlökssmör och klyftpotatis.

Diemersdal Sauvignon Blanc 2018
Pris: 99 kronor
Nummer: 6349

Diemersdal Sauvignon Blanc 2018 får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Diemersdal Sauvignon Blanc 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login