Karl-Johan testar Diablo Dark Red ett mycket bra vin

Av den 27 juli, 2018

Dagens vin kommer från Chile och heter Diablo Dark Red, ett fylligt vin med intensiv djupröd färg.

Vinet heter som sagt Diablo Dark Red och har lagrats på rostade ekfat i 6 månader, 6 veckor och 6 dagar. De första sex månaderna gör den stora skillnaden, de följande sex veckorna definierar en stil och de sista sex dagarna leder till perfektion som producenten säger.

Druvorna till DIABLO kommer från Chile som brukar beskrivas som det ideala vinlandet; få platser på jorden erbjuder så pass optimala förutsättningar för vinodling och vingårdarna är bland de mest hälsosamma i världen. Druvorna odlas i vinregionen Maule, 300 km söder om Santiago. I Maule har vin producerats sedan 1500-talet, vilket innebär att regionen kvalar in som landets äldsta vinregion. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Jordmånen är alluvial, rik på lera och granit, vilket ger vinet god struktur. Det kustnära läget ger druvorna svalka samtidigt som soltimmarna är många vilket bidrar med elegans, bra syra och smakrik frukt.

Doften är fruktig och kraftfull med toner av mörka körsbär, svarta vinbär, kaffe och vanilj. Smaken är koncentrerat fruktig och fylligt med toner av plommon, jordgubbar, mörka körsbär och vanilj. Tanninerna är mjuka och näst in till omärkbara.

Detta är ett mycket kraftfullt vin samtidigt som det är mjukt och balanserat. Jag skulle vilja servera det till en ostbricka med lagrade hårdostar eller till en grillad biff med bearnaisesås stekt potatis samt grillade grönsaker.

Diablo Dark Red
Pris: 99 kronor
Nummer: 74360

Jag tycker att detta är ett mycket prisvärt vin som håller både till mat och att drickas för sig själv.

Diablo Dark Red får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Diablo Dark Red
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login