Karl-Johan testar Château Plantier Rose Cru Bourgeois

Av den 6 oktober, 2016

Hösten är här och det är snart dags för älgjakten så jag tänkte passa på att prova ett vin som passar till älgsteken.

Château Plantier Rose Cru Bourgeois är ett nyanserat något stramt vin med relativt kraftfulla tanniner, det odlas i Saint-Estèphe som ligger i västra Frankrikes mellan Bordeaux och Ryan på Girondes västra strand.

Doften är fruktig med tydlig karaktär från rostade fat och med toner av kaffe och svarta vinbär.

Smaken är nyanserad med inslag av cederträ, plommon, svarta vinbär samt kaffe, tanninerna är som sagt relativt kraftfulla och det har en behaglig fruktsyra som får det att strama lite bak i kinderna.

Det märks att det rör sig om ett lite dyrare vin för kvaliteterna går inte att ta miste på, dock gör det sig bäst med mat och då föreslår jag rött kött från nöt, lamm eller vilt så varför inte en älgstek med kantarellsås.

Vinet är ganska lätt och personligen hade jag föredragit ett något kraftfullare när jag ändå måste lägga ut 129 kronor för en halvflaska.

Jag tycker det är bra att man valt halvflaskan som förpackning, för det tipset vill jag ge er att nästa gång ni går ut för att köpa vin till maten och är max två köp en halvflaska för pengarna och upplev ett vin av högra kvalitet, och i ärlighetens namn behöver man sällan mer än ett glas vin till huvudrätten i alla fall.

Château Plantier Rose Cru Bourgeois
Pris 129 kronor
Nummer 3626
Volym 37,5 cl

Château Plantier Rose Cru Bourgeois får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login