Karl-Johan testar Borghetti en äkta espressolikör

Av den 31 juli, 2017

Nu har det kommit någonting roligt att prova till kontoret, nämligen Borghetti en espressolikör.

Jag är personligen mycket förtjust i drinken Black Russian, vilken består av lika delar kaffelikör och vodka i ett glas med is så det är med stora förhoppningar jag tar mig an denna provning.

Produktionen går till så att man brygger espresso av utvalda kaffebönor i gigantiska espressomaskiner som man sedan blandar med sprit och socker till en likör. Detta är den mest sålda kaffelikören i Italien och den görs fortfarande av samma recept som barägaren Ugo Borghetti komponerade 1860.

Han serverade den först till sina gäster på Café Sport nära Ancona järnvägsstation, drinken blev mycket populär och Borghetti började snart tillverkning i kommersiell skala och den såldes snart över hela Italien.

Tragiskt nog gjorde familjen Borghetti konkurs 1976 och märket såldes till en annan italiensk spritproducent, Carpano, sedan 2001 ägs Caffé Borghetti av Fratelli Branca.

Doften är intensiv med toner av kaffebönor, choklad, nötter och en viss rökighet. Smaken är söt med en viss bitterhet samt välbalanserade toner av espresso.

Jag gillar denna likör och måste säga att man verkligen känner espresson och kvalitén i den, denna likör tror jag blir perfekt i en Black Russian eller varför inte för sig själv över en iskub.

Borghetti Caffé Liquore
Pris: 229 kronor
Nummer: 86959
Volym: 700 milli liter

Borghetti Caffé Liquore får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login