Karl-Johan testar Adobe Reserva Malbec

Av den 12 december, 2018

Det har släppts ett nytt ekologiskt Malbec vin från Chile nämligen Adobe Reserva Malbec och det är detta jag skall prova denna gång.

Malbecdruvan med ursprung i sydvästra Frankrike har gjorts världsberömd av grannlandet Argentina, men även på den chilenska sidan Anderna finns utmärkta odlingsförhållanden för den intensivt blå druvan och detta vin är ett bevis för att ett ekologiskt vin inte måste vara dyrt för konsumenten.

Druvorna till Adobe Reserva Malbec är odlade i Rapel Valley, som ligger söder om Maipodalen och sträcker sig mellan Anderna i öst och Stilla havet i väst. Dalen har ett tydligt medelhavsklimat med fyra väldefinierade årstider. Somrarna är varma och torra vilket gör att druvorna får mogna ostört, något som är särskilt gynnsamt för blå druvsorter som Cabernet Sauvignon och Malbec. Dalen svalkas under de varma perioderna av vindar från Stilla havet medan Rapel-floden bidrar med friskt och mineralrikt smältvatten från Anderna.

Doften är fruktig med toner av bigarråer, björnbär, plommon och lakrits. Smaken är även den fruktig med toner av björnbär, blåbär, viol och lakrits. Tanninerna är mycket snälla, men detta vägs upp av en pigg fruktsyra.

Detta vinet är ganska typiskt för ett Malbec vin men med en mycket bra kvalitet för sitt pris, så jag måste säga att detta är snudd på ett fynd. Jag skulle vilja servera detta vin till en lammkotlett med hasselbackspotatis och kanske lite tzatziki till det.

Adobe Reserva Malbec
Pris: 79 kronor
Nummer: 2520

Adobe Reserva Malbec Får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Adobe Reserva Malbec
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login