Kapstaden – hållbar och vattensmart destination

Av den 24 juli, 2018
Extrem nederbörd säkrar vattenresurser till Kapstaden, kom på besök och upplev de många attraktionerna.

Bara halvvägs genom vintern har Kapstadens dammar stigit med över än 20 procentenheter, tack vare de två sista månadernas extrema nederbörd.

Det finns redan mer vatten i dammsystemet än det fanns i slutet av Sydafrikas vinter i oktober.

Så det är säkert att Kapstaden även i fortsättningen kommer att ha vatten till sina invånare och besökare, och Sydafrikas vintersäsong är inte över ännu.

Kapstaden hälsar därför resenärer välkomna till att njuta av de många attraktionerna, men turister bör ändå vara uppmärksamma på vattenförbrukningen. Vatten är en värdefull resurs.

Vattensmart stad
Staden har genomfört en rad banbrytande initiativ under torkan som kan göra att Kapstaden klarar sig bättre. Ansträngningarna blir mer och mer internationellt erkända. Man har fastställt en gedigen plan för att utveckla alternativ vattenförsörjning, som gör staden och regionen ännu mer vattensäker i framtiden.

Invånarna i Kapstaden har också satt en ny global standard för vattenförbrukning. Staden har minskat sin vattenförbrukning med nästan 60 % på bara tre år. Det är en fenomenal prestation som ingen annan större stad i världen har lyckats med.

Med den betydande nederbörden som just nu faller, fylls Kapstadens dammar allt snabbare.

Kapstaden och Västra Kapprovinsen är redo att hälsa alla besökare välkomna, med fantastiska upplevelser i världsklass – bara att njuta.

För mer information besök: www.waterwesterncape.com

Resa | Kapstaden
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login