Kämparglöd, vemod och hopplöshet – ny singel med albumaktuella Second Sun

Av den 23 september, 2020

Second Sun släpper ”Du är allt du har”, den andra singeln från bandets kommande album ”Kampen Går Vidare”. Singeln släpps tillsammans med en lyric video och väcker både känslor av vemod, hopplöshet och kämparglöd med det lyriska temat; alla, inklusive en själv, ljuger och lovar mer än de kan hålla. 

”Kampen Går Vidare” är Stockholmarnas tredje fullängdare. Skivan släpps på Gaphals den 6:e November och behandlar en vuxen människas politiska liv i 9 låtar. Från lycklig rebell till härdad cyniker via genomskådande, uppror, framåtanda, trötthet och likgiltighet – ett skeende alla människor befinner sig i, ofta på flera ställen samtidigt. Alltihop tonsatt av Second Suns numera patenterade tonspråk bestående av ambitiös folk/prog/hårdrock och svenskt vemod – toppat med all bra NWOBHM du aldrig hört. 

Den andra singeln från skivan heter ”Du är allt du har” och släpps tillsammans med en lyric video. Liksom många av Second Suns låtar väcker singeln blandade känslor, där hopplöshet och vemod uttrycks med undertryckt ilska ett behov av att stå upp mot de som ser ner på en. Som bandet säger själva: näven i luften, gråten i halsen. 

Jakob Ljungberg, före detta trummis i bandet Tribulation och numera sångare och gitarrist i Second Sun, förklarar singeln ”Du är allt du har”:

”Du är allt du har bygger på en insikt som de flesta går igenom. En riktigt bitter historia om den klump i magen som uppstår när man inser att de flesta (inklusive en själv) lovar mer än de håller, och att alla jävlar (inklusive en själv) ljuger. Tar den känslan knäcken på en eller formas den om till kämpaglöd och vilja till förändring?”

”Du är allt du har” är ute nu på alla digitala plattformar. Albumet ”Kampen Går Vidare” släpps den 6:e November digitalt samt på vinyl genom Gaphals.

Second Sun är:
David Grannas
Jakob Ljungberg
Marcus Hedman
Adam Lindmark

Lyssna på ”Du är allt du har” här»

Musik | Kämparglöd, vemod och hopplöshet – ny singel med albumaktuella Second Sun
Örebroguiden

Källa: Almost Religious

You must be logged in to post a comment Login