Kalla vinterdrinkar som värmer i kylan

Av den 18 januari, 2017

Nu när vinterkylan är tillbaks vill vi passa på att bjuda på några sköna tips på vinterdrinkar med klass som värmer i kylan.

Rob Roy Chivas
5 cl Chivas 12 yo
1,25 cl Lillet Blanc och 1,25 cl Lillet Rouge
Tillsätt några droppar Angostura Bitters

Gör så här:
Häll Chivas 12 yo, Lillet och Angostura i en shaker
Tillsätt några isbitar i shakern och rör om noga i ca 1 minut tills drycken är så kall som möjligt
Sila innehållet i ett kylt Martiniglas
Garnera med apelsinzest

Drinken Rob Roy Chivas skapades redan 1894 av en bartender på Waldorf i New York: Namnet Rob Roy inspirerades av  en operett baserad på den skotske folkhjälten Robert Roy MacGregor. Ofta kallas drinken också Scotch Manhattan.

Monkey 47 Negroni
3 cl Monkey 47
3 cl Campari
3 cl röd italiensk vermouth

Gör så här:
För att följa det klassiska receptet helt, rör alla ingredienser i ett gammaldags glas med is och garnera med en apelsinzest

Den klassiska cocktailen Negroni
I sann ”la dolce vita” stil är Negroni känd som aperitif och har fått sitt namn från den  italienska livsnjutaren  greve Camillo Negroni. Ursprunget till drycken kan spåras tillbaka till 1920. Conte Negroni bad sin bartender Fosco Scarselli, Caffè Casoni i Florens, att hälla i en skvätt gin i sin favoritcocktail , Americano. Därmed var cocktailen Negroni född. Medan fler och fler varianter av Negroni har dykt upp under åren, ger denna traditionella version av en klassisk gincocktail en renässans runt om i världen. Honnör!

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login