Kalastider 2018 – #lovingchristmas på Aula Nova Örebro Universitet

Av den 9 november, 2018

Tusentals besökare har genom åren sökt sig till universitetet i början av december för att få uppleva scenisk körsång när den är som bäst, i år är inget undantag utan för 19:e året i rad bjuder Örebro University Choir under ledning av Fredrik Berglund in till den julkonsertserie som växt sig så populär i Örebroregionen att den numera blivit en tradition i Örebros kulturliv.

Det är den 29 november – 1 december de fyra föreställningarna spelas i Aula Nova och alla örebroare åter får chansen att för en stund vara i KALASTIDER!

”Det är fantastiskt vilket gensvar vi fått genom åren och vi kommer fortsätta bjuda på det som vi kan bäst – nämligen körsång och underhållning av hög klass kryddat med en hel del överaskningar – allt paketerat i en kärleksfull och varm föreställning”, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen. ”Kalastiders unika koncept är att blanda välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna!”.

”Kalastider är en julkonsert som du absolut måste uppleva om du inte varit där. Det går inte och föreställa sig känslan när du har musiken framför dig, runt dig och till slut kastas med i en virvlande final och själv får framföra O, helga natt. Intimt, mäktigt och överraskande på samma gång. Jag kommer inte missa det igen”
– Konsertbesökare efter premiären 2017

Årets föreställningar spelas den 29:e nov, 30:e nov och den 1:a dec i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster. I föreställningen hör vi förutom den sceniska kören Örebro University Choir även Kalasorkestern, tillsammans bjuder de på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

Örebro Studentsångare/Örebro University Choir firar 25 år
I år jubilerar den sceniska kören Örebro Studentsångare/Örebro University Choir som sedan starten 1993 haft en unik position vid Örebro universitet. Kören är en scenisk kör som består av sångare med koppling till universitetet och körens konstnärlige ledare och dirigent Fredrik Berglund, som även innehar titeln director cantorum vid universitetet, har lett kören sedan år 2000.

Fredrik präglar ensemblen med såväl specialskrivna arrangemang som koreografi och regi av körens föreställningar.

Kultur & Musik | Kalastider 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login