KALASTIDER 2016 ”Is Love Alive?”

Av den 16 november, 2016

Den 1-3 december är det äntligen dags att få uppleva ”KALASTIDER” igen!

För 17:e året i rad bjuds det in till en julkonsertserie som växt sig så populär i Örebroregionen att den numera blivit en tradition i Örebros kulturliv. Tusentals besökare har genom åren sökt sig till universitetet för att få uppleva scenisk körsång när den är som bäst och ensemblen under ledning av Fredrik Berglund är laddade för en ny utmaning. Detta år med en helt ny skiva under namnet ”Is Love Alive?” som har release i samband med konserterna.

”Titeln och temat för årets föreställning kommer sprungen ur den skiva som vi spelade in i våras. Det blir en ”Loveboost” som förhoppningsvis kan sprida sig över hela Örebro, vilket vi tror är en viktigare komponent än någonsin tidigare nu när julen står för dörren och klimatet blivit kallare”säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för Kalastider.

I föreställningen, där musik från Sara Bareilles, First Aid Kit och The Beatles kombineras med mer traditionella tongångar, utmanas publiken i sina föreställningar om vad julmusik är och kan vara. ”Vi har alltid sjungit nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen.

”Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna!”, fortsätter Fredrik.

Årets föreställningar spelas den 1:a, 2:a och 3:e december i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster. I föreställningen hör vi förutom Örebro Studentsångare även Kalasorkestern med Stefan Kahl (trummor), Andreas Bjurström (gitarr), och Johan Sandlund (bas). Alla under ledning av Fredrik Berglund.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login