Kalastider #20 Years Of Christmas På Aula Nova

Av den 24 november, 2019

Att körsång är en mycket uppskattad folkrörelse som växer sig starkare och starkare för varje år är det numera inget tvivel om. På Örebro universitet finns den sceniska kören Örebro University Choir under ledning av Fredrik Berglund som är ett tydligt bevis på detta.

Tillsammans med solister och orkester presenterar de nu för 20:e året i följd julkonserten Kalastider, något som har blivit en tradition i Örebros kulturliv. Den 28 – 30 november spelas de fyra föreställningarna i Aula Nova och alla örebroare får åter chansen att för en stund vara i Kalastider!

”Det är fantastiskt vilket gensvar vi har fått genom åren och vi kommer att fortsätta bjuda på det som vi kan bäst – nämligen körsång och underhållning av hög klass kryddat med en hel del överaskningar – allt paketerat i en kärleksfull och varm föreställning”, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen. ”Kalastiders unika koncept är att blanda välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna!”, fortsätter Fredrik.

”Kalastider är en julkonsert som du absolut måste uppleva om du inte varit där. Det går inte att föreställa sig känslan när du har musiken framför dig, runt dig och till slut kastas med i en virvlande final och själv får framföra O, helga natt. Intimt, mäktigt och överraskande på samma gång. Jag kommer inte missa det igen”
– Konsertbesökare efter premiären.

Årets föreställningar spelas den 28:e nov, 29:e nov och den 30:e nov i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster/föreställning. I föreställningen hör vi Örebro University Choir, solister och Kalasorkestern som tillsammans bjuder på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

Örebro Studentsångare/Örebro University choir
Den sceniska kören Örebro Studentsångare/Örebro University Choir har sedan starten 1993 haft en unik position vid Örebro universitet. Ensemblen består av sångare med koppling till universitetet och körens konstnärlige ledare och dirigent Fredrik Berglund, som även innehar titeln Director Cantorum vid universitetet och lett kören sedan år 2000. Fredrik präglar ensemblen med såväl specialskrivna arrangemang som koreografi och regi av körens föreställningar.

Kalastider #20 Years Of Christmas på Aula Nova har premiär Torsdag 28 November 2019!

» Mer information här «

Musik | Kalastider #20 Years Of Christmas På Aula Nova
Örebroguiden

Källa Örebro Studentsångare

You must be logged in to post a comment Login