Kahlúa lanserar färdigblandad Espresso Martini på burk

Av den 12 september, 2018

Kahlúa välkomnar en ny medlem i familjen – färdigblandad Kahlúa Espresso Martini på burk. En len version av den klassiska cocktailen, gjord på noggrant utvalda ingredienser för att smaka och kännas lika sammetslen som en nyskakad Espresso Martini.

– Espresso Martini är en populär drink både som aperitif och efter maten, men kan kännas svårbemästrad att göra från scratch. Med denna färdigblandade drink får man en välbalanserad Martini på första försöket och kan dessutom servera många. Sedan kan man själv välja garnering och där är variationerna oändliga, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager White Spirits.

Kahlúa Espresso Martini lanseras in en ”slim can” om 200 ml och innehåller två serveringar.

– Det är oerhört kul att lansera en Espresso Martini med den smått legendariska Kahlúan! Att drinken dessutom kommer färdigblandad på burk gör det enkelt att avnjuta en god Espresso Martini hemma, till brunchen eller på fest. Sedan kan man addera till exempel kaffebönor, riven choklad eller varför inte kanelstänger för att sätta en personlig touch, fortsätter Pia Hägglöf.

Den innovativa burken är utrustad med en kväveanordning som får bubblorna att stiga upp till ytan i samma stund som burken öppnas för att skapa det krämiga skummet som en klassisk Espresso Martini har

Receptet är framtaget med noggrant utvalda ingredienser, bland annat rostat kaffe, Kahlúa och ett stänk av vodka som ger drinken en välbalanserad smak. Den sammetslena drinken kan avnjutas direkt ur burken eller hälls upp i Martiniglas för att avnjutas 20 sekunder senare då skummet har satt sig.

Kahlúas Espresso Martini säljs i burkar på 200 ml och kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment från den 3 september, 2018. Priset ligger på 24,90 SEK. Artikelnummer: 83214.

Mat & Dryck | Kahlúas Espresso Martini
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login