Kaffe för dem som vill ha cafékänsla varje dag

Av den 18 oktober, 2017
Snabbkaffe med cafékänsla

Den stora tillväxten av caféer och take-away kaffe har ändrat svenska kaffevanor. Nu lanserar Nestlé den nya serien Nescafé Azera för att tillgodose de unga och kräsna kaffedrickarna som har café-kvalitet som standard.

Få dricker mer kaffe än vi svenskar och traditionellt har vi höga krav på kvalitet. Sedan 90-talet har caféer blivit alltmer populära, framförallt i den yngre populationen och antalet caféer fortsätter växa. Även kaffet vi dricker på jobbet har fått ett lyft i kvalitet på många håll. Det erbjuds numera fler valmöjligheter på många arbetsplatser. Konkurrensen inom kaffe är tuffare och kaffedrickarna är mer sofistikerade än förr med högre krav på kvalitet.

–  De unga vill dricka kaffe med samma kvalité som man får på café oavsett om de är på universitetet, biblioteket eller jobbet. De flesta gillar kaffe och deras primära kaffereferenser kommer från caféerna. Därför är café-kvaliteten utgångspunkten för Azera. Vi lanserar en produktserie med Espresso i två varianter samt en Americano, som är basen för de kaffesorter som de unga föredrar såsom kaffe latte eller Cappuccino , säger Anna Lindqvist Marknadschef för Nescafé.

Espresso Intenso ger en mer intensiv och fyllig espresso medan Nescafé Azera Americano är anpassad för dem som gillar svart kaffe.

Caféer är världens snabbast växande restaurangkategori visar en rapport från Euromonitor International. Sverige följer samma mönster där café-kategorin växt med 5 procent under 2016. Men också snabbkaffe är populärt bland svenskarna och i övriga världen. Snabbkaffe förväntas växa med hela 30 procent mellan 2017 och 2022 enligt en global rapport från IMARC Group. Detta kan komma förändra stora delar av kaffemarknaden.

– Nescafés Azera snabbkaffe kan helt klart intressera kaffedrickare som gillar utbudet på caféer. Med Azeran vill vi inkludera fler unga genom att visa att vi har en produkt med café-kvalitet. Azera har redan blivit en succé i flera länder såsom Storbritannien och nu är det Sverige tur, säger Anna Lindqvist.

Nescafé är världens största kaffemärke. Varje dag dricks det drygt 500 000koppar Nescafé bara i Sverige. Nescafé har funnits sedan 1935. Nescafé Azera finns att köpa i alla välsorterade butiker.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login