Julöl | Mathias Dahlgren fyller årets julbord med fyra ekologiska öl

Av den 29 november, 2015

Mathias Dahlgren lanserar nu fyra stilar öl för julbordet. Det ekologiska 4-packet MD Mathias Dahlgren Organic är bryggt i samarbete med S:t Eriks Bryggeri och består av en ljus lager, en dark ale, en pale ale och porter.

Till varje öl medföljer ett rekommenderat matrecept framtaget av Mathias Dahlgren och tryckt på förpackningen. Se recepten här…

Julen är den viktigaste mathelgen på året där familjer och vänner samlas vid matbordet, säger Mathias Dahlgren. Efter tidigare säsongsöl av olika typer blev vi sugna på att skapa öl som passar till hela julbordet. Samtliga öl är ekologiska eftersom våra restauranger handlar om att leva med naturen på ett långsiktigt och hållbart sätt.

Mathias Dahlgren Modern Style Lager Organic, 33 cl, alk. 5,1% vol.
En gyllene, ofiltrerad lager med tydlig maltprofil medan humlen är diskret. Rekommenderas till matjessill med mandel och äpple.

Mathias Dahlgren UK Style Dark Ale Organic, 33 cl, alk. 4,7% vol.
En mörkt rubinröd ale i English Special Bitter-stil. Rostat bröd-,knäcke- och karamelltoner. Rekommenderas till kryddstekt fläsksida.

Mathias Dahlgren Belgo Style Pale Ale Organic, 33 cl, alk. 4,5% vol.
En Golden Ale bryggd med belgisk klosterölsjäst och humle för en fruktig, örtig och frisk karaktär. Rekommenderas till skinksmörgås på rågbröd med äpple och pepparrot.

Mathias Dahlgren Classic Style Porter Organic, 33 cl, alk. 6,5% vol.
En mörkt rödbrun och robust porter med karaktär av choklad, rostad malt och danskt rågbröd. Rekommenderas till chokladkaka med vispgrädde.

Den 4 december lanseras Mathias Dahlgren Julbordet Organic 4-pack i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det kostar 120 kr och artikelnumret är 11404-04.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login