Julmarknaden i Wadköping startar i helgen

Av den 20 november, 2019

Söndagen den 24 november kl. 11–16 bjuder vi in till årets första julmarknad. Känn julstämningen, smaka den goda julmaten och hitta de unika julklapparna. Tomten är ej här idag, utan är hemma och förbereder julen. I Teaterladan kan du lyssna på föreläsningen ”Hasse och Tages kulturskatter”.

Wadköpings stämningsfulla julmarknader startar på söndag 24 november och pågår varje söndag fram till 15 december!  Redan år 1973 arrangerades den första julmarknaden i Wadköping och för örebroare och tillresta besökare har det blivit en självklar tradition. Strosa runt bland de mysiga gårdarna i den genuina och historiska miljön med hus från 1500-talet. Här hittar du julpynt, hemslöjd, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till.

Tomtespår
Gå vår slinga ”Tomtespår” och lär dig mer om Gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad….

Julutställning
Besök vår julutställning i Hantverkarboden – här lär du dig allt om julen och dess traditioner.

Dans runt granen söndag 15 december
Kl. 15–15.30 Dansa runt granen med Tomten! Vi träffas vid Lekladan i Wadköping och dansar och sjunger julsånger ihop.

Program söndagen den 24 november

  • Kl. 11–16 Julmarknad utomhus med julpynt, hantverk, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till.
  • Kl. 12–15 Ponnyridning för alla barn. Start vid Lekladan, pris 20 kr per tur.
  • Kl. 12, 13 och 14 Körsångare från Primula Veris sjunger stämningsfulla julsånger utomhus på torget.
  • Kl. 14–15.30 Hasse och Tages kulturskatter – Hasse och Tages kulturskatt är stor. Emma Andersson från Studieförbundet Vuxenskolan har valt ut guldkorn från herrarnas breda karriär. Välkommen till en föreläsning där du får en spännande inblick i humorduons revyer och filmer. Arrangeras i Teaterladan, fri entré.
  • Julstänger sattes förr upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. På Handskmakaregården visar vi på prov på hur julstänger kunde se ut.

» Mer information här «

Kultur | Julmarknaden i Wadköping startar i helgen
Örebroguiden

Källa Wadköping

You must be logged in to post a comment Login