Julmarknad 2018 i Wadköping

Av den 22 november, 2018

Wadköpings stämningsfulla julmarknader startar nu på söndag 25 november och pågår varje söndag t.o.m. 16 december!

Redan år 1973 arrangerades den första julmarknaden i Wadköping och för örebroare och tillresta besökare har det blivit en självklar tradition. Strosa runt bland de mysiga gårdarna i den genuina och historiska miljön med hus från 1500-talet. Här hittar du julpynt, hemslöjd, tomtar, kransar, korvar, ostar och annat som hör julen till. Marknadsstånden står uppställda i hela Wadköping, så passa på att hitta de unika julklapparna!

Tomtespår
Gå vår slinga ”Tomtespår” och lär dig mer om Gårdstomten som är en ganska argsint liten herre som håller ordning på gårdarna. Han hjälper till med arbetet och drar lycka till gården, i alla fall så länge han är nöjd och blir väl behandlad.

Julutställning
Besök vår julutställning i Hantverkarboden – här lär du dig allt om julen och dess traditioner.

Julstänger
Julstänger sattes förr upp för att markera att alla julförberedelser var klara och att helgfriden kunde börja. På Handskmakaregården visar vi på prov på hur julstänger kunde se ut.

Tomten
Alla adventssöndagar, 2, 9 och 16 december, får barnen träffa tomten som kommer på besök och sprider julstämning. Tomten kommer inte den 25 november utan är då hemma och förbereder julen.

Julpyssel
Traditionellt julpyssel med Tomtemor och hennes vänner i Teaterladan den 2, 9 och 16 december.

Njut av julsånger som sjungs utomhus eller besök vår julgransutställning som är dekorerade av barn från förskolorna Fridensberg, Junibacken och Wadköping.

Passa även på att besöka alla våra butiker, utställningar, bageri, café och hantverkare som har öppet!

Våra marknader äger rum söndagarna: 25 november, 2 december, 9 december och 16 december kl. 11-16.

Kultur & Musik | Julmarknad 2018 Wadköping
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login