Julen har traditioner, men inga regler

Av den 12 november, 2019

Med julen runt hörnet är det många som funderar på hur de ska dekorera inför den stora högtiden. Valmöjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränser. Inför julen 2019 har Plantagen låtit tre inspirerande och kreativa profiler tolka julen utifrån devisen Julen har traditioner, men inga regler.

Plantagen vill med kampanjen Julen har traditioner, men inga regler uppmuntra svenskarna att våga vara sig sig själva mer och gå utanför de traditionella ramarna för hur julen dekoreras och inreds. Fokus är på växtlighet och blommor för att skapa en mer levande och ljuvlig jul.

– Låt kreativiteten flöda. Begränsa dig inte till endast det traditionella julpyntet utan titta på hela sortimentet av växter och grönt.Plantagen vill erbjuda allt för julen, så som du vill ha den, säger Karolina Åhs, marknadsdirektör på Plantagen.

På bild ser vi Frida Fahrman, Stefan Nilsson och Lisa Bengtsson.

Lisa Bengtsson dekorerar fönstren med växtlighet
Designern och kreatören Lisa Bengtsson ville skapa ett grönt rum med more is moresom tema och våga skippa lite av de mest traditionella juliga attributen och istället jobba med växter på olika vis.

Grupperingar av gröna växter, blandningar av olikfärgade amaryllis och växter i olika nivåer och storlekar för att skapa dynamik. En enkel krans bunden av murgröna och fjädersparris.

Detta skapar ett härligt sagolikt rum som får en julig fantasikänsla. Som att gå in i en annan värld – The la Lisa Land, säger Lisa Bengtsson.

Stefan ”Trendstefan” Nilsson uppgraderar julgranen
Trendexperten Stefan ”Trendstefan” Nilsson väljer klimatmedvetenhet och hållbarhet som tema för årets julgran. Julgranen är KRAV-odlad i Småland och finns till försäljning i Plantagens butiker från och med slutet av v. 47.

I granen har Stefan hängt små röda julstjärnor, halmdekorationer, äpplen, bollar av mossa och girlanger av nypon trädda på tråd.

– Jag ville skapa en julgran som i stort sätt skulle kunna slängas på komposten när julen ska ut vid tjugondedag knut, säger Stefan Nilsson.

I toppen av granen har ett gäng ståtliga amaryllis placerats istället för en traditionell stjärndekoration. Under granen har Stefan placerat mossa och blommande röda julstjärnor för att skapa en mysig, julig och naturlig känsla. 

Frida Fahrman levandegör entrén med grönt
Frida Fahrman ville skapa känslan av en allé av skog, nästan som att öppna dörren till Narnias värld där den magiska julen väntar bakom dörren.

Frida gillar att ta tillvara av och plocka in sådant som finns i ens trädgård eller närhet, så som enar, lärkträd eller barrbuskar och tillsammans med dem lyfta in säsongens nyheter och julblommor som ljung och julrosor.

– Jag älskar att blanda in sådant som hittas i naturen, så som ris, grenar, gräs och löv,säger Frida Fahrman.

Frida har plockat kvistar med nypon som hänger sig kvar, och amaryllis på snitt som absolut klarar sig ute. Båda blir otroligt vackra med frost på och likaså allt i glas vilket blir väldigt effektfullt och vackert. 

Samtliga juldekorationer finns att köpa hos Plantagen.

Nöje | Julen har traditioner, men inga regler
Örebroguiden

Källa Plantagen

You must be logged in to post a comment Login