Jul | Magisk julstämning signerad Astrid Lindgren

Av den 12 december, 2015

Nu är det snart jul igen och dags för nya fina julklappsböcker. Ett tips för att få härlig julstämning är den stora sagoboken Astrid Lindgrens Jul. Här kan vi lyssna på Astrids egna suveräna högläsning av juliga sagor, och samtidigt bläddra och följa med i boken.

En perfekt julklapp till äldre barn och vuxna är den fina citatboken ”Vet du vad?” – en samling klassiska, kluriga och kloka Astrid Lindgren-citat, som lockar till skratt, samtal och tankar.

Astrid Lindgrens röst är magisk, och hennes berättelser är magiska. Tänk er då vilken härlig kombination det blir i en stor, fin sagobok där vi kan höra Astrid läsa sina egna sagor.

Astrid Lindgrens Jul innehåller sju stämningsfulla och roliga berättelser om julen. Det är en bok full med förtrollande barndomsjular – antingen de nu var i Bullerbyn, Katthult, på Junibacken eller någon annanstans.

”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”
(Astrid Lindgren i ett inlägg i en debatt om barns rättigheter.)

Astrid Lindgren hade en förunderlig förmåga att formulera slagfärdiga repliker och minnesvärda rader. Några av dessa har nu samlats i den vackra, illustrerade presentboken Vet du vad? som rymmer klassiska, kluriga och kloka Astrid-citat. I bokens första hälft träffar vi Astrids alla älskade barnbokskaraktärer, och i bokens andra del ryms de vuxnare citaten med Astrids egna uttalanden och kommentarer ur hennes Krigsdagböcker.

Kultur & Musik | Jul
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login