Profilen – Jonas hjärta brinner för ÖSK Söder

Av den 8 november, 2016

Jonas Ask är en av eldsjälarna bakom ÖSK Söders damer och deras framgångar, nu är han även nominerad som årets fan.

Jag träffar Jonas på Grönpepparparkens IP, ÖSK Söders Hemmaborg.

Hej Jonas jag tänkte att vi går på det direkt och börjar med några basfrågor.

Namn?
– Jonas Ask

Ålder?
– 44 år

Bor?
– Lägenhet på Väster

Familj?
– Sambo

Yrke?
– Transportsamordnare på transport och avfallsenheten, Örebro kommun.

Vad är det bästa med Örebro?
– Det är flera saker som storleken, läget i Sverige, fin stadskärna och närheten till vatten bland annat.

jonas-ask-2

Då tycker jag att vi tar min svåraste fråga, vem är Jonas Ask?
– Jag skulle vilja säga att Jonas är en relativt okomplicerad människa som brinner för några saker i livet. En av dessa saker är människor i min närhets välmående, en annan är min rätt så stora hobby nämligen ÖSK Söders damlag där jag lägger ganska mycket tid.

Du lägger ner mycket tid på laget, vad är din drivkraft?
– Mycket handlar om människors välbefinnande, jag har själv varit idrottare om än inte på någon högre nivå men har alltid gillat det här med lagidrott och lagsammanhållning.

– Jag kan tycka att det i ett lag fungerar mycket som på en arbetsplats, alla måste dra åt samma håll och bidra annars funkar det inte. Sen ger det mycket tillbaka, jag har träffat många av mina vänner genom fotbollen och flera av dem hade jag nog aldrig träffat utan just fotbollen. Vi har även de som kanske inte är just goda vänner men som man respekterar ändå, människor från andra lag som är lika tokiga som jag själv.

– Ibland kan man kanske tänka att den där är knäpp, men då får man inte glömma att motståndarlaget kanske inte skulle kunna finnas om inte den där personen vore lika knäpp som jag är. Man måste helt enkelt respektera att folk är som de är, och på den här nivån inom idrotten handlar det mycket om ideellt arbete.

jonas-ask-1

Vilken motgång har format dig mest?

– Det var när min farsa gick bort, han var och är fortfarande min ledstjärna inom fotbollen och det ideella arbetet. Han var också idrottare och idrottsledare i många år.

– När man var åtta tio år och fick hänga med honom då var han en stor idol, man fick höra att han var omtyckt av spelarna och sådana grejor. Det händer ju att man måste fatta tuffa beslut, då händer det att jag frågar mig hur skulle farsan gjort. Så han var och är fortfarande en stor förebild.

Då går vi vidare, vilken är din största framgång?
– Största framgången är att jag har en underbar dotter, jobbar med det jag vill och trivs fantastiskt bra. Sen är det klart att det var jätteroligt när vi vann division 1 för två år sedan med det här gänget.

– Det är inte många som får vara med om en sådan resa på den nivån bland idrottsledare i Sverige, sen är det så klart en framgång att vi kan sitta här på Grönpepparparken vår egen högborg men det är inte bara min förtjänst.

– Det finns många men hellre flera små framgångar än en stor. Tänk om alla människor i världen hade en framgång om dagen, då skulle världen vara ett lite bättre ställe att leva på.

Jonas Ask

Om vi pratar ÖSK Söder, hur ser planerna ut framåt?
– Nu är säsongen avslutad och planeringen för nästa tar sin början, men vi är inte riktigt där än det blir lite tajt med tid ibland men vi kommer dit också. Man försöker ju få någon fri tid också alltså inte fritid för det här är mitt fritidsintresse.

– Annars handlar det som vanligt om att fortsätta försöka utveckla både spelare och människor, något som blivit viktigare för mig desto äldre jag blir är att det är inte bara spelaren vi skall se till utan även människan bakom.

Snabbfrågor

Stjärntecken?
– Vattuman tror jag.

Förebild?
– Farsan som sagt men för övrigt är det nog bitar från många olika personer.

Resmål
– Göteborg

Film?
– Det är många men Forrest Gump, The Bucket list och Terminator 2 är några.

Musik
– Eurodisco

Restaurang i Örebro?
– Alla syltor och små hak, West Pub tycker jag är trevligt.

Bar i Örebro?
– West Pub

Färg?
– Svart vit

Dryck?
– Kaffe, ett glas rött och en folköl ibland.

Mat
– Snabbmat

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Tittar på TV, någon film eller serie, jag väntar på nya säsongen av Black List.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Profilen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login