Johnossi på vårturné 2020 kommer till Örebro

Av den 16 november, 2019
Johnossi 2020

Igår släppte rockduon Johnossi nya singeln ”Longer The Wait, Harder The Fall”, samtidigt annonseras ett nytt album som släpps tidigt nästa år och som efterföljs av lång turné både i Sverige och Europa med ett stopp i Örebro på Frimis Salonger Torsdag 16 April 2020.

Senaste albumet ”Blood Jungle” släpptes 2017 och efter tre års väntan är Johnossi nu tillbaka med sin signifikativa och rättframma tvåmannarock. På nya singeln (och albumet) har duon anlitat producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Viagra Boys, Refused med flera) vilket resulterat i en mer rå känsla än i föregångaren.

Under hela september månad låste John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde in sig i en stor borgliknande herrgård ute på landet en timme norr om Stockholm tillsammans med Pelle Gunnerfeldt och Mattias Franzén (bandets keyboardist och sedan länge medföljande turnémusiker). Albumet spelades in i helhet i herrgårdens stora salonger där de alla även bodde tillsammans under perioden.

På ”Blood Jungle” samarbetade och experimenterade Johnossi med mer poporienterade producenter. På nya albumet är alla låtar skrivna av John och Ossi tillsammans med tidigare nämnda Mattias Franzén.

I upptakten till arbetet med nya skivan blickade gruppen tillbaka på hur allt började. Det var i en högljudd och upptrissad duell om att ta mest plats, Ossi med trummorna och John med akustiska gitarren. För att ha en chans bli hörd tvingades John till sist koppla in sin gitarr i en förstärkare och det var där som duons originalsound kom till.

Även om den första duellen mellan gitarr och trummor var för längesedan, finns kampen fortfarande kvar i bandet. För att karva fram det okonstlade och mest uppriktiga ljudet har John denna gång till mångt och mycket använt en förstärkare som hans mamma köpte till honom från en fritidsgård i Farsta när han var 17 år.

Europa- och Skandinavienturné våren 2020 (Biljetter till samtliga turnédatum släpps 18 november klockan 10.00)

Audio video | Longer The Wait, Harder The Fall (Official Audio)

Johnossi på vårturné 2020 kommer till Örebro Torsdag 16 April 2020 Frimis Salonger.

» Mer information här «

Musik | Johnossi på vårturné 2020 kommer till Örebro
Örebroguiden

Källa Johnossi

You must be logged in to post a comment Login