Jobb på 31 sekunder – app för snabb bemanning lanseras för studenter i Örebro

Av den 21 oktober, 2019
Flexibelt extrajobb för studenter i Örebro.

AW Instajobs startades 2016 i syfte att göra det enklare för företag att anlita extrapersonal med kort varsel, och för studenter att hitta extrajobb. Lösningen – en jobbapp som på ett ögonblick matchar företag och studenter – används idag av närmare 900 studenter och 2500 arbetsgivare. 31 sekunder är rekordet för att få ett jobb. Nu lanseras appen i Örebro.

I januari gick AW Instajobs samman med bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work med siktet inställt på att expandera jobbappen till fler städer i Sverige och på sikt internationellt. Nu tar man steget och lanserar i Örebro.

– Det känns väldigt roligt att äntligen kunna erbjuda företag i Örebroregionen hjälp med snabb bemanning oavsett tid på dygnet. AW Instajobs har efterfrågats av flera av våra kunder, så vi vet att behovet av denna typ av lösning är stor. Vår ambition är att alltid vara innovativa och anpassa oss efter kundernas behov och med detta känner vi att vi tar rätt steg i utvecklingen av vår produkt- och tjänsteportfölj. Vi är också väldigt glada att kunna erbjuda Örebrostudenterna ytterligare ett flexibelt sätt att arbeta vid sidan av sina studier, säger Per Blad, kontorschef för Academic Work i Örebro.

AW Instajobs är en app och ett webbverktyg som matchar företag i behov av tillfällig personal med extrajobbande studenter i närområdet. Bemanningsprocessen är helt digital vilket innebär att företagen lägger upp sin jobbannons och väljer den kandidat som passar uppdraget bäst, direkt i appen. Sedan starten 2016 har närmare 7000 jobb förmedlats via appen.

– Vi har sett ett ökat behov av snabb bemanning. Företag behöver en lösning för att kunna täcka upp sjukfrånvaro och klara av tillfälliga arbetstoppar. Och många gånger behöver man få in personal på en gång. Genom att låta arbetsgivare och jobbsökande mötas digitalt kan vi snabba på bemanningsprocessen rejält, säger Lina von Post, Head of Marketing and Communications på Academic Work.

AW Instajobs har etablerat ett nätverk av närmare 900 studenter, även kallade instajobbare, i studentstäderna Uppsala, Stockholm, Malmö, Lund och Göteborg. Nu görs tjänsten tillgänglig för studenter i Örebro, och samtidigt även i Karlstad.

– AW Instajobs är ett väldigt flexibelt sätt att jobba extra eftersom studenten själv väljer vilka jobb hen vill ta. Vi har bevisat att det går att få ett jobb på 31 sekunder och har haft en instajobbare på plats 39 minuter efter det att uppdraget tillsattes, säger Lina von Post.

Instajobbarna rekryteras och anställs av AW Instajobs, täcks av försäkring och arbetar enligt rådande kollektivavtal. AW Instajobs tar arbetsgivaransvaret och det anlitande företaget betalar endast för faktiskt arbetande timmar.

Nöje | Jobb på 31 sekunder – app för snabb bemanning lanseras för studenter i Örebro
Örebroguiden

Källa AW Academic Work

You must be logged in to post a comment Login