Jessica Falk släpper ny singel & musikvideo 5 oktober

Av den 3 oktober, 2018

Jessica Falk släpper sin nya singel och musikvideo ”Ready To Fly” i samband med hennes USA turné samma månad.  5 oktober släpps singeln, som är inspelad i Addiction Studios i Nashville med ett nytt och lite tuffare sound än tidigare. Producent är Scott Baggett.

Studion ägs av Jonathan Cain i rockgruppen Journey. Jessica har i vanlig ordning skrivit låten. Den här gången är hennes medlåtskrivare David Kalmusky och hennes producent sedan 2013, Scott Baggett. David Kalmusky har jobbat fram musikproduktioner med bland andra Journey, Keith Urban, Neil Schon och hennes producent Scott Baggett har producerat bland andra Bonnie Raitt, Alison Krauss, John Waite, Jeffrey Steele och många fler. Trummisen på ”Ready To Fly”, Chad Cromwell, lirar på plattor med Dave Stewart, Toby Keith, Chris Isaak, Neil Young, Mark Knopfler, Diana Krall med flera.

Låtens text innehåller det alltid viktiga budskapet – var kärleksfull men ta ingen skit.
”Den handlar om att våga resa sig igen efter tuffa motgångar i livet, att inte låta sig slås ner av livet och baktalande tungor. Lyft blicken och styr livet dit du vill komma. Det är din livsresa och den kan ingen ta ifrån dig”, säger Jessica.

Låten är ett resultat av många års kämpande att våga och orka stå upp för sig själv, sin egen musik och hennes vision att vilja hjälpa andra via musiken. ”Var sak har sin tid och när tiden är mogen så vet du när steget ska tas”, säger Jessica. Musiken är fylld av energi från början till slut och har influenser av PINK, ZZ Top, Joan Jett och så klart en doft av country.

Producenten Scott Baggett:
“It’s been my pleasure to work with Jessica now for over 5 years. Every time we get together to write and record she brings endless amounts of energy and talent. Sweden is lucky to have her as asinger/songwriter/speaker. I’m glad the rest of the world are getting to hear what she has to say. It is a powerful message”.

I musikvideon som släpps i samband med singeln medverkar ett 70-tal motorcyklister som gjorde en tur till byn Anundgård för att medverka i videon. Idéerna har växt fram senaste åren genom olika händelser och som fått Jessica och hennes familj ibland att känna, som att de levde som rollfigurerna i filmerna ”Så som i himmelen” och ”Änglagård”.

I mitten av oktober flyger Jessica med sin familj till Michigan och Wisconsin för en ”Make A Change Tour”. Det kommer att bli 6 konserter där. Med på scenen kommer Jessica att ha sin goda vän och Dolly Partons tidigare music director och körsångerska under många år, Lea Jane Berinati Burie.

Förra singeln Make A Change (2017), som Jessica spelade in som duett med sin dotter RockyLi till förmån för Hjärnskadefonden, har nått USA med sitt budskap om att inte döma människor på utsidan och kunskapsspridningen om vilka konsekvenser lätta hjärnskador kan innebära för den drabbade individen, samt hur det kan vara att drabbas som barn. Låten ligger på topp 75 listan på en radiostation i New York och spelas även på radiostationer i Nashville, Florida och Nya Zeeland. Musikvideon till Make A Change har nu nått över 60 000 visningar och har redigerats av Jessicas dotter RockyLi. Jessica är sedan 2015 ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Efter vistelsen i Michigan bär det av till Nashville och nya inspelningar.

Kultur & Musik | Jessica Falk
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login