Jens Hult till STÅ för två spelningar – Onsdag och Torsdag

Av den 28 september, 2019

Jens Hult är deltids-snickaren som kallades tondöv när han var liten – men som motbevisade alla när han kom på fjärdeplats i Idol och släppte en debutsingel som sålde platinum och fortfarande streamas flitigt på Spotify – just nu (mars 2019) är den uppe i 8,5 miljoner ggr!

Sedan dess har Jens Hult fortsatt spela, skriva, sjunga och lyckats skapat sin egen plats på den svenska musikscenen. Med unika texter och en intressant ljudbild, så skapar Jens Hult modern vispop som berör. Jens Hult vill bidra med ny energi och passion för den svenska visgenren – med en nyanserad ingång i hur visan kan låta.

En av de mest uppmärksammande sångerna är ”Jag orkar inte mer” där Marko ”Markoolio” Lehtosalo bad Jens att tolka hans barndom och utmejsla hans verkliga upplevelser ur den gamla hitten från 2002. Jens gjorde detta på mindre än en vecka och låten premiärspelades sedan i Markos högst känslosamma och utlämnande sommarprat i P1. Här visar Jens sin begåvning och sitt sätt att varsamt kunna tolka andra artisters texter. Jens har en många lojala fans, och inte minst lojala följare på Instagram. När ”Jag orkar inte mer” inspirerade Jens att tolka andra artisters låtskatter valdes nästa sång ut i en dialog med fansen på sociala medier.

Sen hösten 2018 har Jens släppt flera singlar som blivit populära inslag på Spotify-listorna. ”Om du vill ha mig” har exempelvis nu spelats över 300 000 ggr. I februari 2019 samlade Jens ihop dessa singlar på EP:n ”Påminn mig om ljus igen”.

Nu tar Jens det nya materialet och de bästa tolkningarna på turné och kommer till STÅ – Pintxos & Vänner för två spelningar Onsdag 2 Oktober och Torsdag 3 Oktober!

Musik | Jens Hult till STÅ för två spelningar – Onsdag och Torsdag
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login