Jazz på svenska, soul från San Fransisco och klassiskt möter grunge

Av den 16 juni, 2017

Jazz på svenska, soul från San Fransisco och klassiskt möter grunge när Live at Heart släpper nya artister till årets festival!

– Jag längtar verkligen till första veckan i september, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. Jag tror aldrig Örebro fått uppleva en sån musikalisk mångfald som artisterna på årets Live at Heart kommer att bjuda på.

Amanda Ginsburg gör jazz på svenska som för tankarna till såväl Monica Zetterlund och Veronica Maggio. Singer/songwritern Klez (John Klezmer) kommer till Örebro från San Fransisco med soulsväng i världsklass.

– Att det kommer en artist som Klez till Örebro säger något om attraktionskraften för Live at Heart, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig på Live at Heart. Musiken som Klez bjuder på får inte missas av publiken i Örebro. Klez är något av det starkaste vi bokat till festivalen någonsin.

En annan unik akt är Beranger från Berlin. En duo som skapar stor musik med endast sång, piano och trummor. Duon, som består av klassiskt skolade pianisten och sångaren Beranger Grás och hårt slående trummisen Todd James, tipsades om Live at Heart av en örebroare som var på besök i Berlin för att se Håkan Hellström. Av en slump hörde han Beranger spela i en park. Duon själva kallar sin musik ett möte mellan klassisk musik och grunge och resultatet blir hård episk pop.

– En örebroare möter en fransman och en australiensare av en slump i Berlin och det leder till en ny upptäckt på Live at Heart, säger Lars-Göran Rosén. Beranger sökte och vi gillade dem så mycket att de kom in programmet. Deras blandning av klassiska tongångar, episk pop och hårda trummor är väldigt egen och de har format sitt sound genom att spela sig runt genom Europa – på gator, i parker och på torg.

Dessutom kommer två band som gjort omtalade spelningar på tidigare upplagor Live at Heart tillbaka till Örebro. Det är brittiska The DIN och Boråsbandet The Bongo Club.

– Det är kul att band som är så här bra på scen väljer att komma tillbaka till oss, säger Lars-Göran Rosén. The DIN och The Bongo Club har gjort stora avtryck på publiken här i Örebro under tidigare upplagor av Live at Heart. I år kommer dessutom en dokumentärfilm om The Bongo Club att visas i filmprogrammet på festivalen.

31 nya akter läggs idag till ett program som nu innehåller 113 olika artister och grupper. 26 scener är klara och såväl filmprogrammet som seminarieprogrammet under festivalen utvecklas för fullt just nu.

Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister, Live at Heart pågår 30:e augusti – 2:a september i Örebro.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login