Jazz på laggårdsbacken i Willboda

Av den 12 augusti, 2020

Lördag 29 augusti kl 16:00 kommer jazzensemblen Isotope till Willboda och ger en utomhuskonsert på laggårdsbacken. Ta med egen fikakorg och njut av stillsam jazz i den idylliska inramningen. Alla biljetter måste bokas då antalet deltagare är begränsat till 20. Vid dåligt väder ställs evenemanget in.

Isotope är ett lyhört band, de är samspelta och musikaliskt finurliga med en lugn och stilla jazz som alla kan uppskatta.De är lyhört band och samspelta och musikaliskt finurliga med en lugn och stilla jazz som alla kan uppskatta. De har spelat två gånger tidigare på Willboda. Isotope består av Göran Lindén (gitarr), Ulf Lernhammar (tangenter), Holger Schellwat (trummor), Torbjörn Helander (kornett) och Michael Olsson (bas).

Göran Lindén, Gitarr
Göran är mestadels självlärd, men har mellan 1990 och 1991 studerat på Musicians Institute i Hollywood, en musikerutbildning med inriktning på improviserad musik. Utöver Isotope spelar Göran i bluesband, coverband, husband, storband, gitarrduo, samt i diverse jazzgrupper.

Ulf Lernhammar, tangenter
Ulf har medverkat i många olika bandkonstellationer där det namnkunnigaste var ”Lolita pop” på 1980-talet. Numera spelar han jazz med Isotope, pop med Vänskapsbandet, världsmusik med Spelrum och improviserad musik med musikkollektivet Lärkan.

Holger Schellwat, trummor
Holger kom från Tyskland för 26 år sedan, där han huvudsakligen spelat jazz & salsa. Efter många framgångar med Campus Big Band (och utflykter till Berklee i Italien varje sommar) gick han med i ensemblen Isotope 2008. Holger spelar även ofta i Brasilien, Moçambique och Italien. I Sverige spelar han med Mossa Malm band och EHME.

Torbjörn Helander, kornett
Torbjörn har spelat diverse instrument under hela livet. Ett inte upptäckt brytningsfel gjorde att han som barn inte kunde tillgodogöra sig den kommunala musikskolans välmenande notundervisning, utan utvecklade istället sitt gehör. Han har därefter alltid spelat olika slag av ”gehörsmusik”, med inslag av improvisation. I vuxen ålder, med hjälp av glasögon och noter spelar han numera jazz, där kornetten har blivit hans huvudinstrument.

Michael Olsson
Michael har spelat bas i över 30 år i diverse i olika grupper. Utöver isotope medverkar spelar han i One Step, EHME och De Tröstlösa Bröderna.

Gården Willboda i Spannarboda uppfördes 1728 och påbyggdes under 1800-talet. Runt gården finns ett idylliskt landskap men hagar och åkrar.

» Mer information här «

 

Musik | Jazz på laggårdsbacken i Willboda
Örebroguiden

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login