Jan Kjærstad aktuell med ny roman

Av den 20 augusti, 2019

Den prisade norske författaren Jan Kjærstad är aktuell med en ny roman på svenska. Berge är en roman om ett fruktansvärt brott berättad ur tre olika perspektiv: en journalist, en domare, en ex-pojkvän. Det är en roman som inte handlar om händelserna på Utøya, men som inte skulle ha kunnat skrivas utan Utøya.

En augustidag 2008 hittas politikern Arve Storefjeld och hans familj mördade i hans stuga i norska Nordmarka. Fem människor med halsen avskuren. Alla utgår från att terrorister står bakom dådet.

Journalisten Ine Wangs karriär har dalat den senaste tiden. Men morden på familjen Storefjeld förändrar allt. Rådman Peter Malm är en ensamvarg och lever ett tillbakadraget liv, när Storefjeldfallet gör att han plötsligt hamnar i blickfånget. Nicolai Berge var pojkvän till Gry, Arve Storefjelds dotter, i flera lyckliga år. Så gjorde hon slut. Nu är hon död.

Jan Kjærstad räknas som en av Nordens främsta författare och tilldelades Nordiska rådets litteraturpris 2001. Berge blev unisont hyllad när den utkom i Norge.

Kultur | Jan Kjærstad aktuell med ny roman
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login